Barnsidan - Ice Age 3 - ett häftigt äventyr
Meny

Ice Age 3 - ett häftigt äventyr

Igår var vi och såg Ice Age 3 - det våras för dinosaurierna. Det skulle ju ändå mest regna och vad passar bättre än att gå och se på film?

Handlingen: Manny och Ellie ska bli föräldrar varpå Diego och Sid känner sig lite vilsna. Sid hittar tre jättestora ägg och bestämmer sig för att också prova på föräldraskap. Det gillar inte den riktiga mamman - en rytande dinosaurie! - som tar tillbaka ungarna och Sid ner till en värld under isen - en värld där dinosaurierna bor.

Manny, Ellie och Diego bestämmer sig såklart för att rädda sin vän och möter på vägen vesslan Buck som kan allt om hur man överlever i dinosauriernas rike. Parallellt får man följa Scratch (den frenetiska ekorren) i jakt på ekollon och kärlek.

Ända sedan jag såg trailer för Ice Age 3 har jag undrat hur filmmakarna ska få ihop istid och dinosaurier. Och de lyckas väl sådär, det är ganska krystat men det spelar ingen roll för fart och äventyr tar över helt. När man kommer ut från biomörkret är det med en känsla av att ha åkt en riktigt häftig åkattraktion. Det gungar i benen och fartvinden sitter i håret. 

Filmen från 3½ av 5 möjliga poäng från mig och barnen. Den är klart mycket bättre än Ice Age 2, men ljusår från mästerverket Ice Age.       

Inlagt 2009-07-09 19:19 | Läst 8133 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tretton med siffror i fältet här

Marit Moberg (2009-07-12 09:35)
Tack för recensionen =)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook