Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Prickens kompisar - förlaget som ger ut böcker med funkistema

Funkibator är en förening som vill skapa en så gynnsam miljö för personer med funktionsnedsättning som möjligt. Funkibator har en viss inriktning mot rörelsenedsättning, synnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser samt många olika sorters dolda nedsättningar. Det finns ingen skarp gräns vad gäller exakt diagnos, ålder, bostadsort el dyl - alla som vill kan och får vara med.

En röd tråd är att lyssna och släppa fram personer och att tankar, idéer och engagemang ska komma underifrån. Ett resultat av det tänket är projektet Prickens kompisar som startades efter att Funkibator upptäckt att det finns alldeles för få barnböcker med funkistema.

Målet med satsningen som startade 2017 har varit att producera ca 30 nya barnbokstitlar och man är på god väg!

I skrivande stund finns 13 böcker utgivna av Funkibator förlag (Prickens kompisar).

Här listas ett urval

Allihopa kan du läsa mer om här

Och här kan du beställa; adlibris, bokus, akademibokhandeln.

Prickens kompisar - Funkibator förlag

Ett annat tydligt mål med satsningen är att skapa arbetstillfällen för personer med funktionsnedsättning, vilket idag är mer möjligt tack vare internet och annan ny teknik.

Satsningens projektledare Pia Hammargren har själv varit med och gett idéer till och illustrerat några av böckerna. Hon använder själv rullstol och var barn på 70-talat då det nästan helt saknades böcker för henne att identifiera sig med. I Pias böcker heter huvudpersonen Julia, berättelserna om Julia har tolkats från Pia och därefter författats av Stefan Johansson. 

Läs mer om Prickens kompisar här

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2019-03-21 08:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook