Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Skapa unik födelseposter med ditt barns namn

BornThisDay är en ny tjänst där du kan skapa en helt unik födelseposter genom att fylla i barnets namn, längd, vikt och födelsedatum.

Dessa posters blir ett underbart, personligt minne från barnets födelse. En perfekt första gåva till barnet och den nyblivna familjen eller vid dop/namngivning. Inramade passar de dessutom väldigt fint in i ett hem!

Så här fina kan de bli!

Kring lanseringen av BornThisDay kan man välja mellan 10 olika motiv designade av den välkända och uppskattade illustratören Ingela P Arrhenius.

Ingela har anlitats bland annat för att skapa tryckmönster för tyger, tapeter, förpackningar, produktdesign, accessoarer och leksaker.

Hennes posters och designade leksaker spreds över hela världen. Hon har en passion för retrostil i allmänhet vilket tydligt återspeglas i hennes arbete, liksom hennes glädje för typografi och färg.

Efter lanseringen kommer fler designers och illustratörer att läggas till.

Måtten på en färdig poster är 50x70cm och priset är 600 kr per poster (frakt ingår).

Här är lite extra inspiration hämtade från www.bornthisday.se

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2018-05-02 09:42 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Strandliv

Äntligen sommarvärme och läge för badutflykt med båten!


Mellan varven i spadet brukar vi lyssna på sommarpratare eller klottra i den här superfina och roliga ritboken.


Så här fint kan det bli om man har tålamod och bra pennor.


Ritboken ges ut av Tukan förlagoch kostar ca 25kr (Ica maxi tex). På adlibris kan man också köpa den.

Skrivet av: Barnsidan
taggar
på stranden  ritbok  sommar  
Postat 2012-07-25 14:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Apptest: Pettsons Memory

Nu har det blivit dags att testa en helt ny app från Filimundus; Pettsons memory.

Det som skiljer den här appen från andra memoryappar är att det finns flera olika varianter och i tre olika svårighetsgrader.

Varianterna är

  • Traditionellt, dvs två likadana
  • Mängd, ett antal hör ihop med en siffra. T.ex. hör bilden på tre morötter ihop med siffran 3
  • Mattetal, ett tal och ett svar som hör ihop. T.ex. hör kortet 3+4 ihop med kortet 7
  • Hör ihop, en bild hör ihop med en annan. T.ex hammare hör ihop med spik, hönan med ägget osv
  • Ljud, man ska para ihop rätt bild med rätt ljud
  • På tid, där man så snabbt som möjligt ska hitta alla par. En kort stund innan tiden börjar ticka får man se alla korten uppvända och kan memorera hur korten ligger.

Man kan spela mot datorn eller mot en kompis.

De karaktäristiska bilderna från Sven Nordqvists böcker känns såklart igen.

Här har vi visst vunnit och fått en guldstjärna som belöning :)

Appen kostar 15kr och passar både för iPhone och iPad. Ladda ner här.

Det här är en app som passar flera åldrar och som man inte tröttnar på på en gång, eftersom man kan välja variant och svårighetsgrad.

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2012-05-29 18:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Apptest: Bugs and Buttons

Dags för nytt test av en ipad-app. Denna gång har vi provat spelet Bugs and Buttons från tillverkaren Little Bit Studio. Appen är förvisso helt på engelska men är tillräckligt intuitiv och visuell för att både en snart 40 åring tant (=jag) och min fyraåring ska klara av det.

Appen består av 18 mindre spel som tränar flera olika saker, t.ex att sortera, känna igen siffror, alfabetet och problemlösning. Så här ser det ut där man väljer vilken aktivitet man vill ägna sig åt.

Här är Fredrika i full gång att sortera insekterna ner i rätt burk. Det här spelet anpassar sig efter färdighetsnivå. Ju mer man klarar - desto svårare blir det!

På alfabetståget lär mig sig alfabetet

Klassiska spel samsas med moderna. Här spelar vi luffarschack.

Här är det kackerlackerace!

Och här har vi följt knappar i sifferordning och fått ihop en figur.

I takt med att man spelar, lär sig och upptäcker saker samlar man märken i sin bok. Man kan samla upp till 44 märken. Vi har bara samlat ihop 4 så vi har mycket kvar att upptäcka :)

Sammanaget är appen Bugs and Buttons imponerande, rolig och lärorik. Den får helt klart högsta betyg av oss. Att samma version funkar på både iPhone och iPad är ett stort plus.

Priset ligger på 22kr och appen passar från 3 år ålder men kan växa med barnet upp till ca 7 års ålder.

Skrivet av: Barnsidan
taggar
apptest  iPad-app  
Postat 2012-03-07 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Moon dough

Alltså vem tyckte att det var bra med en lera som aldrig torkar även om man glömmer locket av? Moon dough är en slags lera med konsistens som sand och man kan forma den ganska bra, ofta får man med små formar i dyl när man köper en förpackning.


Och en av fördelarna är alltså att leran inte torkar. Som förälder tycker jag dock det är ganska bra om leran torkar så man kan slänga allt den när barnen tröttnat på den. :) Vad tycker ni om Moon dough?

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2012-01-04 22:16 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Saker som går sönder, del 1

Har man tre barn så går många saker sönder. T.ex får jeans hål på knäna i parti och minut. Jag vet inte hur många nya jeans jag köpt som fått hål bara några veckor...! Suck. Samtidigt vill man ju att barnen ska kunna leka, sporta och röra sig mycket och då ska man inte behöva vara rädd för att kläderna ska gå sönder. Så det är ju bra om man kan lappa och laga kläder som går sönder.

Men hur mycket tid har man till att sitta och lappa kläder? Jag har i alla fall ingen tid till sånt och det är så mycket enklare att bara köpa ett par nya! Högarna med trasiga jeans (och dåligt samvete) bara växer och växer...

Men nu har jag hittat en lösning - Swedpatch! En webbshop där man kan beställa knälappar i allsköns färger och även mönstrade. Lapparna är så enkla att laga med att det inte ens följer med en instruktion. Man lägger lappen över hålet och stryker med strykjärnet helt enkelt! :)

Två dagar efter att jag beställt knälapparna kom de i brevlådan, snabb leverans alltså! Lapparna var enkla att sätta fast och resultatet blev helt okej tycker jag. Extra plus för att det fanns så många jeansnyanser att välja på!

Återkommer med rapport om hur lapparna sitter efter ett par veckors användning.

 

 

 

Skrivet av: Barnsidan
taggar
jeans  knälappar  swedpatch  
Postat 2011-05-01 21:02 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hjärngympa med barnen

Som förälder behöver man inte anstränga sig specielt mycket för att få tillfälle att gympa hjärnan. Bygga lego, spela memory, klura ut sudokon och lägga pussel är utmärkta sätt att hålla igång hjärnan.

Två kul klurpussel jag fastnat för är Tantrix och ett som heter Crazy Campers

Tantrix är ett spel och pussel från Nya Zeeland som har fått bra betyg i flera tester (bla DN och SvD). Tantrixbrickorna är målade med färgband i rött, grönt, gult och blått. Varje bricka är unik och med brickorna kan du både spela spel och lösa olika typer av pussel och till och med lägga patiens!

Läs mer om Tantrix

Crazy Campers är också ett klurigt pussel där man har 11 bitar i olika former som byggas till en färdig campingplats. Med följer några startkort som visar hur en eller två av bitarna ska placeras ut, sen ska man klura ut placeringen för resten av bitarna så att formen fylls ut helt.

Det här kan man lätt klura på ett helt fredagsmys (istället för att titta på Idol, Let's Dance eller annat som inte kräver så mycket av hjärnkapaciteten ;))

Det finns också otaliga digitala hjärngympavarianter, här kommer ett axplock av bra webbsidor med hjärngympaövningar och arbetsminnesövningar

http://www.gamesforthebrain.com/swedish/

http://www.spaceminespatrol.com/

http://www.kunskapsstjarnan.se/gym.php

(Fyll gärna på länkar i kommentarsfältet om du har hittat bra sajten med hjärngympa- och kluriga pusselövningar)

 

Skrivet av: Barnsidan
taggar
hjärngympa  
Postat 2011-01-24 21:04 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Da Foppatoffla

Man kan ju säga vad man vill om snyggheten på de så kallade Foppatofflorna, men nog är de suveräna i sin funktion!? Inga andra skor slits lika mycket som just Crocs'en hemma hos oss och de funkar i så många olika situationer! Ett nyupptäckt användsområde är att använda dem när man badar i skärgården.

Man slipper känna slemmig sandbotten och vassa stenar under fossningarna!

Idag beställde vi ett gäng nya. På www.kotteshoppen.se hittade vi många olika varianter!

 

Skrivet av: Barnsidan
taggar
Crocs  Foppatoffla  
Postat 2010-07-25 00:03 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fin uggla

Den är så himla fin den här börsen (visst heter det så va?)

 

eller den här plånboken i samma serie

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-26 09:09 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Himmel och helvete

barnsidan har fått i uppdrag att testa två leksaker i Playskools nya leksaksserie Explore N 'Grow som är skapad för barn mellan 0 och 2 år.

Nu har min tvååring testat sakerna (till storasyskonens stora förtjusning) och här kommer recensionerna.

Tumble N Twirl (6mån+)

Funkar så här: Man stoppar i bollar, och trycker ner stången och alla bollarna snurrar runt inne i trumman. Man kan skjuta upp luckan och är trumman igång flyger alla bollarna ut.

Rekommenderat pris: 349.50kr

Barn: Min tvååring tyckte det var intressant att ta reda på hur hon skulle få fart på bollarna. Det blir en himla fart och det rasslar roligt med bollarna.

Alternativ användning när man tröttnat; man kan stoppa i andra saker och använda den som väska. Bollarna kan man leka affär med och man kan ha dem med i dukningen till nallarna.

Vuxen: Färgglad leksak, verkar inbjuda till lek. Bollarna känns som de inte kommer hålla så länge, pga av den tunna plasten.

Busy Ball Popper (9mån+)

Funkar så här: Man lägger bollarna i rännan och de rullar ner i maskinen. Sätter man på den (man trycker ner den oranga staven) går musik och en fläkt igång och bollarna som ligger i tunneln (som man ser utifrån) blåses upp och tillbaka i rännan. Ibland flyger bollarna lite för högt och hamnar inte i rännan, varpå man måste springa efter bollarna för att ständigt mata på kretsloppet.

Rekommenderat pris: 579.50kr

Barn: Tjut av glädje till musiken och det var väldigt kul att jaga bollar som flög och rullade långt. Tröttade dock ganska snart och tyckte att bollarna var roligast att använda till tepartyt.

Vuxen: Jag skrattade också, mest över vilken fart det blev. En intensiv upplevelse med hetsig, kul musik och en fläkt som jagade på. Vi tröttnade dock ganska snart, antagligen på ljudnivån. Men efter nån dag var den rolig igen!

Skrivet av: Barnsidan
taggar
playskool  
Postat 2009-11-16 15:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook