Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Pyssellov del 2

Igår var vi på Moderna Museet och gick på visning av den nya Andy Warhol-utställningen. Efteråt gick vi till verkstan där alla fick skapa egna verk i egen Warholstil.

Felix Warhol-tapet

Filippas

Sen till lite mer verklighetsnära nöjen

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-02-29 10:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Pyssellov

Vecka 9 och sportlov här i huvudstan. Ingen snö, ingen sol, men kreativiteten är det inget fel på. Sonen fyller år och har beställt kalas med djungeltema. Här är godispåsarna vi pysslat ihop idag! Visst blev de fina?

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-02-27 19:42 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det kliar i fingrarna

Enligt almanackan är det ju vinter. Det är sportlov nu (i Stockholm iaf) och man ska utöva vintersport. Man ska dricka varm choklad i nån snödriva, förfrysa tårna i hårda skridskor eller känna vinden bita tag i kinderna på snowracern.

Ute är det dock sju plusgrader, snöfritt och fullt med vårtecken. Fåglarna sjunger sig blå och alla vårlökarna har tagit sig upp ur marken. Det händer nåt med med mitt allra innersta när jag ser jord och saker som växer. Jag får lust att... kratta, rensa ogräs, tukta buskar, ta fram utemöblerna. Försöker tygla mig, idag har jag bara rensat en rabatt.

Det är klart att det strider emot naturens ordning att det är vår i februari. Det är väl den globala uppvärmningen kan man tänka. Men varför förfasa sig och tänka på domedagen, tänker jag. Varför inte bara njuta - det är ju faktiskt VÅR!

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-02-25 11:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jag + Måndagar = Sant

Av nån anledning har måndagar fått ett (oförtjänt?) dåligt rykte. Som svar på frågan "Hur är det" kan man svara "Det är ju måndag" och alla förstår precis hur glåmigt och trött läget är.

Men jag har kommit på att måndagar ju inte är så pjåkiga trots allt. Det finns en hel del höjdpunkter på veckan som till stor del består av praktiska görmål. Fredagsmys är en, summera dagen vid mellis är en och en stilla lördagsfrukost med barnen parkerade vid tv'n är ytterligare en höjdpunkt.

Men på en stark kanske femteplats kommer måndagar kl 9.15. Skoltjejen har gått iväg till skolan, sexåringen är just lämnad på förskolan och lilltjejen sover sin sköna förmiddagssömn. Datorn surrar, kaffe står bredvid och en helt ny och oskriven vecka ligger framför mig. Jag nästan ryser av välbehag.

Hur är dina måndagar och vilka är din veckas höjdpunkter?

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-02-20 09:43 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Man får mycket för skattepengarna

Vi håller på att rensa ur kontoret i projekt "nu ska lillasyster få eget rum". Det kommer ta ett bra tag att rensa ut allt, på väldigt få år har vi samlat på oss massvis med papper, broschyrer, kvitton, garantibevis, intyg, veckobrev från förskolan, klasslistor - och allt i en enda röra.

I helgen gick jag igenom alla pärmar med gamla räkningar. Jag har ju skrivit förut om mina samlargener... och det var inte utan ångest som jag slängde gamla lönespecar från mitten av 90-talet, icakortsräkningar med 5 år på nacken och besiktningsprotokoll på bilen som är såld sen ett år tillbaka.

Sen hittade jag också en räkning från förlossningen. Och vet ni. Det är första gången på mycket länge som jag tycker att de pengar jag betalar i skatt verkligen kommer tillbaka och gör nytta. Det kostade nämligen bara 80 kronor att föda barn. 80 kronor för en omvälvande upplevelse som förevigt förändrat mitt liv!

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-02-12 12:16 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag skulle bli en hemsk förstagångsmamma

Jag är så glad att jag inte är förstagångsmamma nu. Det finns så otroligt mycket korkade, onödiga och osmakliga saker att köpa till barnet, barnrummet, till vagnen, till... Ja det finns till och med hela mässor som bara handlar om alla prylar man "måste" ha som förälder.

Som tur vad var det rätt otrendigt år 2000 att få barn.

Det fanns mammakläder bara på ett ställe och gillade man inte den vårens kollektion med indianfransar fick man klä sig i pyjamas. Nu finns det ju massvis att välja på och allt är snyggt.

Då (det låter ju som detta är stenåldern, men det är bara 8 år sen) kunde man välja mellan två olika barnvagnsmärken - Brio och Emmaljunga. Båda lika präktiga. Ville man ha en lite maxat lyxig vagn köpte man en med kromat chassi och lufthjul. Nu kan man köpa vagn för hur mycket som helst, och de går att vända, ställa in höjd på, bygga på och vända på en femöring. Snart kan man nog även åka till månen med en.

Man kunde inte beställa kläder med personliga tryck eller skojiga texter. Jag hade LÄTT köpt en t-shirt tryckt med "gravid" på magen eller en napp med DIF-märke. Och namnskylt till barnvagnen! Japp, det hade jag köpt. Men... allvarligt? Varför har ALLA såna? Det är ju grymt tacky.


Som sagt, jag är så glad att jag inte har mitt första barn nu. Jag hade gått på och köpt allt. Man är så sårbar och lättledd när man är färskingmamma.

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-02-09 11:47 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Var det fullmåne i helgen?

I helgen föddes inte mindre än tre (3!) bebisar i min bekantskapskrets och snart kommer en fjärde. En liten babyboom alltså.

Jag blir helt salig på bebisar! Jag älskar verkligen bebistiden och förstår inte alls de som tycker småbarns- och skolåren är bättre.

Även om jag just fött en bebis själv har de senaste åren varit rätt bebislösa och istället för blöjexsem, skriknätter och smakportioner tar skola, gympaläger och kalaspresenter upp diskussionsutrymmet. Och det har sin charm - absolut. Men bebistiden är så magisk, så, ja... underbar. Så det känns lite lyxigt att återigen vara omgiven av bebisar, jag hade nog omedvetet gått vidare till nästa fas i livet.

Konstigt nog har jag lättare att frossa i bebisstadiet på håll. Till mina egna bebisar har jag aldrig köpt nåt extra flickigt eller pojkigt, eller nåt "onödigt" för den delen. Det har varit basplagg, som på sin höjd är prydd med en nalle. Men när jag köper presenter till en av de nya flickorna blir det rosa, fluff och helt onödiga gosesaker.

Jag tror jag kommer bli en horror som nybliven farmor eller mormor, eller faster för den delen.

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-02-05 11:03 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook