Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Gravid i vecka eh.. 33..?

Det är bara några veckor kvar till BF-dagen och det känns ofattbart!

Jag är världsdålig på att vara gravid, mitt tålamod brukar tryta i nästan samma stund som de två blå dyker upp. Jag blir rastlös av att tänka 9 månader eller ännu värre 40 veckor. Man är i ett "välsignat tillstånd", men jag tycker det känns som ett undantagstillstånd där mycket av livets roliga inte är tillåtet. Det är ju inte bara alkohol man bör undvika - man kan inte heller sola på mage, åka Loopen på Liseberg eller komma hem med en fläckfri överdel. Och då blir 40 veckor en mycket lång tid att vänta...

Fysiskt är jag jättebra på att vara gravid och trots att jag är betydligt äldre än då jag väntade mitt första barn är jag fysiskt sett på topp! Jag hade hört mångas varningar innan om att det blir tyngre för varje graviditet och "det blir ju inte lättare ju äldre man är". Jag hade förberett mig på att för första gången känna på foglossning, ishias, nattkrampande vader, få ett gallstenstensanfall eller nån annan typisk gravidåkomma. 

Jag tror nog att jag mår bättre den här graviditeten än jag gjort nån av de andra graviditeterna. När dottern låg i magen var mina ben uppsvällda av vätska, om nätterna domnade händerna och jag var så tjock och deppig på slutet. När sonen låg i magen hade jag hemsk halsbränna och övertrött oavsett hur mycket jag än sov.

Nu är det ju en liten bit kvar så jag ska väl inte ropa hej än, men det enda jag ärligt kan säga att jag lider av är ledan och att jag är lite tröttare än vanligt.

Nu är sista jobbveckan och efter det ska jag frossa i bebisförberedelser. Packa BB-väska, skriva förlossningsplan, ta fram bebiskläder, tvätta barnvagnslakan och kanske (om andan faller på) putsa lite fönster. Efter det kommer jag nog känna mig förberedd.

P.S Tittade just i min graviditetskalender på vardguiden.se och såg att jag tydligen är i vecka 35 och bebisen är hela 45 cm lång!

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2007-07-11 09:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook