Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Sköna Maj

Det är så många sköna dagar så här i Maj. Och oftast är det ju varmt och fint väder. Vad gör du dessa sköna majdagar?

Här har vi en liten tjej som för första gången känner gräs under barfotafötter

 

Jag är så glad över min magnolia. Jag fick den av mormor och nu påminner den om henne varje år den blommar så här praktfullt.

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-04-29 13:07 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Proppfull brevlåda

Idag fick jag hem alla fina priser till Djungelboken2-tävlingen.

Det går fortfarande att vara med och tävla om en fin litografi och dvdfilmer.

Klicka här för att komma direkt till tävlingsformuläret

Det kom också en spännande bok som jag ska recensera. "Överlevnadshandbok för skilda föräldrar med gemensamma barn" heter den och är skriven av Thomas Nilsson.

 

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-04-22 13:25 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vad har du i handväskan?

För ett år sedan pågick en debatt om handväskor och om hur galet mycket pengar man kan lägga på en och vad det kanske egentligen säger om ägaren och samhället. Jag vet inte, men nån handväska för tiotusentals kronor är inget jag ser mina väninnor eller grannar bära.

Jag tror att de flestas handväskor är som min. Det viktigaste och värdefullaste är det man har i. Härmed utmanar jag Linda Skugge, Malin Wollin, Hillevi, Ina och Moderna att visa allt om era handväskor.

  • Hur ser din väska ut?
  • Vad innehåller din väska?
  • Vad säger väskan och innehållet om dig?

Skicka gärna vidare era utmaningar!

Så här ser min handväska ut (dvs ganska ful)

Men himla rymlig. Allt detta låg i den. Inte bebis dock ;)

Förutom nycklar, sminkväska, plånbok och mobil så har jag snytpapper (allergisäsong igång), liten pillerförvaring, antiseptiska våtservetter och ihopkrullade kvitton.

Jag har också diverse bebisattiraljer som solhatt (i för stor storlek), matsked, AD-droppar, saker för blöjbyte, däremot ingen blöja... Jag är rätt slarvig som mamma tror jag. AD-dropparna jag fått nya av BVC borde ju stå framme så de används och blöja kan ju som sagt vara bra att ha med.

Konstigast av allt är kanske dessa saker. En karta över djur/nöjespark i Tampa samt en knippe björkgrenar. Vad är storyn här?

 

Björkgrenarna har jag samlat ihop på nån vagnpromenad för att använda i en tulpanbukett. Det där är jag i ett nötskal, så många idéer som aldrig fullföljs. Kartan fyller inget syfte, men den har legat där sen i januari och det säger nog en del om hur ofta jag städar i väskan :)

uppdatering 2008-04-21 08:19 - Hillevi berättar om sin väska

uppdatering 2008-04-22 12:06 - Moderna svarar

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-04-20 10:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Englaflickan

Den 42åriga man som suttit häktad misstänkt för bortförandet av Engla från Stjärnsund har erkänt. Han har rövat bort, dödat och gömt undan henne. Visst har man gått och tagit ut detta i förskott på något sätt, även om man har hoppats, hoppats och hoppats att hon skulle komma fram. Välbehållen och med en rimlig förklaring.

Men nej, det allra värsta man kunde tänka sig har hänt. Och även om man smakat på tanken, snuddat vid att föreställa sig hur det känts så.. Nej, det här blev för mycket. Jag är helt tom och samtidigt så fylld av bestörtning, sorg, ledsenhet, uppgivenhet, äckel och VARFÖR!?

Hur tänker ni? Vad gör man med alla sina känslor? Går det att förstå sig på vad det är för sjuk människa som gör så här mot ett barn?

Och hur pratar ni med era barn? Jag har försökt hålla mina barn borta från nyheterna, men det kommer ju bli oundvikligt att de får reda på både de ena och andra hemskheterna nu de närmsta dagarna.

Mina tankar går till Engla och hennes familj denna mörka mörka vårnatt.

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-04-13 22:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Klimathotet

Klimathotet är över oss, det har vi ju fattat. Även mina barn har sett och hört det. De tycker vi ska köpa miljöbil och undrar varför vi inte kunde ta tåget till Florida och varför vi inte komposterar (ja, min ömma tå, AJ). Det är väl jättebra att de är medvetna, barnen är ju de som ska ta över ansvaret för Moder Jord så småningom. Men vissa saker har i alla fall min son fått om bakfoten.

Det är ju vår som bekant och det kliar i fingrarna att börja utesäsongen med plantering av blommor mm. Vi satt och pratade om det igår och jag frågade om han ville hänga på (han brukar gilla allehanda utejobb), men han var inte riktigt säker. Jo, han kunde tänka sig att åka till den närmaste trädgårdsmästaren men inte Plantagen. Smart unge va, som inser att det är bättre att åka till den lokala handlaren för att inte slösa onödig bensin? Men nja, det handlade inte om det utan om Plantagens stora växthus.

Nånstans i allt tjat om klimat osv så har han snappat upp att "växthuseffekten hotar isbjörnarna" genom att isarna smälter. Och självklart vill man inte gynna de som har jättestora växthus då. Självklart inte! :)

Trevlig helg alla fina och mammor, pappor och barn!

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-04-11 22:19 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skidsemester = himmelriket?

Jag har jättemånga fina familjeminnen från skidsemestrar där hela familjen samlades runt det gemensamma intresset. Vi skidade om dagarna och umgicks på kvällarna, bastade och eldade i öppna spisen. Vi spelade spel och tittade på Razzel på TV. Ofta sken solen på dagarna, men även när det var snöstorm så var man ute i backarna. För det var ju så roligt!

Sen jag fick egna barn har det av flera anledningar inte blivit så mycket skidåkning och jag har faktiskt haft lite ångest för mina barns sena slalomdebut. Men i år blev det av och vi åkte till Åre. Vilket himmelrike! Vårsolen sken, snö fanns i mängder och backarna var inte alls packade eftersom det var lågsäsong. 

Succén var ett faktum och eftersom barn är barn så lärde de sig så såklart jättefort. Redan första dagen kunde de svänga och åka lift. Och den eventuella ångest jag haft för att de börjat för sent var som bortblåst. 

Eftersom det inte var en vecka med skollov var backarna istället fyllda med barnfamiljer med rätt små barn. Det är vidunderligt gulligt med 2½åringar som tar sig ner för backana enbart vickandes lite på rumpan. Men det är lika vidunderligt jobbigt att se hur många föräldrar som bryter ihop och kommer ut som rena monstren när deras barn trilskas. Jag såg många avskräckande exempel kan jag säga... och man förstår ju varför.

Man lägger ner mycket pengar, tid och energi för att komma iväg. Har man en bebis måste man ha vagn som man ska knalla runt med i djuup snö. Har man en 1½-2åring kanske man måste kånka runt på den i en bärmes halva dagarna. Och alla barn under 4 måste ha hjälp med att bära utrustning, bli lyfta hit och dit, få skidorna rätt etc etc. Det är tungt fysiskt jobb med andra ord.

Och alla pengar det kostar... ojoj. Vi hade vår stuga gratis (tack svärfar) men annars hade vi säkert fått punga ut med 5-7-10tusen i hyra. Lägg på det resan dit (oavsett egen bil eller tåg=dyrt!), liftkort, hyra/köpa utrustning, lunch i backen etc etc. Kulorna rullar iväg fort.  

Och så har ungen en "dålig dag", "vill inte", trilskas med hjälmen eller vad som helst. Klart man blir galen! Det hade jag också blivit. Därför är jag faktiskt glad att vi inte kommit iväg förrän nu när mina stora barn är rätt stora, resonliga och förstår mer. Jag vet att jag hade stått och gapat åt min 3½åring som inte ville ha hjälm, hotat alt. mutat min 4åring som vägrade gå i skolskola eller skällt på min 2åring som inte ville gå och kissa i tid.     

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-04-06 22:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Det här kommer jag leva länge på

Vi är alla fem i Åre och tre av oss åker skidor. Det är första gången för barnen och jag är såå imponerad och uppriktigt förvånad över hur fort de lär sig och hur glada de är.

Första dagen lärde de sig ta på skidorna, hur man bär skidorna, åka knapplift, svänga hjälpligt och kontrollera farten. Nästa dag började skidskolan och efter det kunde de åka en lång knapplift, åka ankarlift och svänga ännu bättre.

Idag åkte vi upp allihopa till toppen efter skidskolan. Jag och Fredrika fick tyvärr (!) åka gondolen ner igen, medan de andra åkte hela vägen ner till stugan.

Jag kommer leva länge på det här (och börja ladda inför nästa års skidåkning! :)

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2008-04-01 16:59 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook