Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Fin uggla

Den är så himla fin den här börsen (visst heter det så va?)

 

eller den här plånboken i samma serie

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-26 09:09 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Att vara anställd är som att vara flygpassagerare

Jag har kommit på varför jag är så rädd för att flyga flygplan. Det handlar inte om att jag inte tror flygplanet klarar det, att jag har höjdskräck eller klaustrofobi. Det handlar helt enkelt om brist på kontroll. Piloterna kan ju vara två bakfulla pajasar som glömmer fälla ut landningsställen eller nåt! Jag litar helt enkelt inte på att folk som är satta att styra kommer göra det på rätt sätt.

Som flygpassagerare har man minimalt att säga till om och man slussas runt i en massa tidsödande kontroller. Man har på sin höjd två maträtter att välja på och ombeds sitta still på sin plats hela tiden. Väldigt frustrerande, man är helt utlämnad åt vad andra har valt och bestämt.

Samma känsla, inbillar jag mig, måste det vara att vara anställd i ett stort företag eller i kommunen/av staten. Man har sin plats och visst kan det vara tillfredställande och man kan vara jättebra på sina uppgifter, men hela ens väl och ve beror på hur nån annan förvaltar företagets kassa och anseende. Se bara på alla Volvo och Saab-anställda - de har lagt hela sina liv i händerna på pajasar - och nu står de utan jobb och barnen är hungriga.

Eller skolpersonal som tvingas vända ut och in på sig själva och riskerar sin hälsa för att eleverna ska ha det drägligt och lära sig åtminstone lite. De har inte ett dyft att säga till om de stora dragen för verksamheten. Allt kommer från ovan, såväl pengar som beslut. Det är bara att finna sig. Le och vinka.

Jag skulle aldrig fixa det, att låta andra människor få styra så mycket över mina livsvillkor. Visst är det bekvämt förstås, både att vara anställd och flygpassagerare. Man lutar sig tillbaka, gör sin grej, kanske slumrar till och sen är man framme och det är varmt och skönt.

Men jag kan inte luta mig tillbaka. Jag skulle antagligen vara mindre flygrädd om jag körde planet själv. Därför passar det mig så bra att vara egen. Kraschar jag så ser jag det hända och tar smällen.

P.S Jag förstår att alla inte kan vara egna, lika lite som att det är görbart att köra egen bil till Island.

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-22 09:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

G-force

För några år sen hade jag bara fnyst åt en film som denna. Men jag vet att ungarna älskar sånt här och vi brukar skratta ikapp åt alla enkla skämt och njuta av action och äventyr.

G-FORCE är en ny fantastisk äventyrskomedi för hela familjen från Walt Disney Animation Studios.

Filmen som är en blandning av spelfilm med skådespelare och nyskapande datoranimation, handlar om en grupp actionhjältar med attityd, ett gäng som utför topphemliga uppdrag åt regeringen med hjälp av det senaste i spionteknik.

G-Force-gänget skiljer sig dock stort från andra i samma bransch - de är nämligen marsvin!

Kolla trailern här

Nu kan du vinna ett combopack G-FORCE! Klicka här!

 

 

 

 

bilder och material © Disney

Skrivet av: Barnsidan
taggar
g-force  
Postat 2010-01-19 23:07 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

2010 började inte bra

Jag längtade hela jullovet efter att få jobba men när det väl var dags att börja skola och förskola igen så passade alla barnen på att bli sjuka i omgångar. Host, host, öronont, halsont och feber. Att vabba är ett stort stressmoment när det jobb man förväntas göra inte görs av nån annan utan allt bara skjuts fram. Så jag tokjobbade varenda liten sekund som var över.

Sen blev även vi vuxna sjuka! Det var så hemskt. Ingen mat hade vi hemma och allt jobb bara tornade upp sig, samtidigt behövde jag åka till husläkaren och apoteket. Ingen bra start på 2010. Hela förra veckan är som ett mörker, den har inte hänt helt enkelt.

Men nu har det vänt (det var ju ingen dödlig sjukdom och vem är jag att klaga när folk dör i cancer och det är jordbävningskatastrof i Haiti?) och jag känner mig supereffektiv och peppad. Började dagen med att skotta hela garageuppfarten och ska nu skriva ett avtal, styra upp betalningar, posta brev och bygga en kampanjsajt. Sen blir det skjutsa till gympa, veckohandla med mera.

Det allra bästa med att jobba är att man får vara i fred och tänka tankarna tills de tar slut.

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-19 10:31 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nattskrik

Linda Skugge skriver om sin yngsta tjej som vaknar och skriker på nätterna.

Min lilla trea skriker också på nätterna. De andra har två har väl haft sina hangups, men aldrig vaknat och bara skrikit på nätterna. Det är alltid när man själv just gått och lagt sig och somnat som hon sätter igång och tålamodet är ju noll då.

Sen tar det 40-60 minuter, välling/vatten, kissa etc innan hon somnar om...

Nu när Linda skriver att hennes trea också nattskriker så funderar jag på om det är för att kompensera. Syskonen härjar ju runt, bråkar och låter hela tiden på normal vakentid, så då kanske hon måste passa på att härja och låta när det är tyst och stilla?

Ren överlevnadsstrategi för att få tillräckligt med uppmärksamhet i ett hus med många ungar med andra ord!

Ja, jag måste tänka att hon är smart den ungen. Då kanske det inte känns så fasligt jobbigt?

 

 

Skrivet av: Barnsidan
taggar
Linda Skugge  
Postat 2010-01-19 09:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nu får nästa generation ta över

Såna här fantastiska saker gör min sjuårige son.

Han tar foton, fipplar till dem i photoshop-appen och mejlar dem sen till mig.

Snart kan han ta mitt jobb. Det kallar jag pensionsförsäkring :)

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-15 11:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Livet är för kort för att vara fult

Det livar upp så mycket att ha saker som är vackra. Jag faller ofta för lite barnsliga, naiva saker. Kolla de vackra och mkt praktiska väskorna från Cath Kidston

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-13 13:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vansinnigt barnprogram

Har ni sett barnprogrammet "Drömmarnas trädgård"? Heeelt sjukt!

Min generation tycker att Staffan Westerbergs storpotät var läskig och har "förstört" oss. Men detta är ju... helt vansinnigt. Det är som om teletubbiesarna har blivit senildementa och käkat konstiga svampar. Och så namnen på karaktärerna - Iggle Piggle, Upsy Daisy, Makapaka, Pinkeponker. Och det värsta är att det får mina stora skolbarn att dansa med!

HJÄLP! Vet ni vad? Igglepiggle leker en hopplek!

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-11 12:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hittade en gammal julkalender

Julkalendern försvann efter bara några dar och när julkalendern var slut hittade vi den. Det är ju kul när man får riva upp alla luckorna på en gång!

Vad tyckte ni om julkalendern förra året, Superhjältejul? Jag tyckte den var rätt rolig och lite mysig. Men nästa gång kan vi väl slippa 50-talsromantiken och det softade kamerafotot?

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-08 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Klotter i skolan

Visst är det sanslöst med klottret i skolan?

Ja, dom kan ju inte stava! (hahaha, nu var jag rolig...)

Skämt åsido, har ni mycket klotter i skolan? Jag stör mig egentligen inte så mycket på det, folk vräker ju ur sig till höger och vänster jämt. Varför är klottret så mkt värre? Tänk om folk klottrade istället för att hålla på och babbla i mobilen jättehögt så hela tågvagnen hör?

Jag kan tycka att det nästan blir fulare när klottersanerarna varit där och tagit "bort" det. Visst, de tar bort färgen men lämnar en missfärgad och blästrad yta i form av en tag i stället. Not snyggt.

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-07 23:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Gott Nytt 2010

Gott nytt år alla medlemmar och besökare på barnsidan.se!

Jag kopierar in Tovas nyårstråd och uppmanar alla att också svara på den. Jag tror att det är viktigt att både kunna reflektera, gå vidare och blicka framåt!

1. Vad gjorde dig lyckligast 2009?

Att se mina tonårshjältar (Depeche Mode) på min egen födelsedag.

2. Vad gjorde dig ledsnast?

Att få veta att en av mina nära anhöriga har en kronisk och handikappande sjukdom.

3. Vilken var årets bästa läsupplevelse?

Jag som normalt är en bokslukerska har knappt läst en bok detta år! Helt sjukt, men nu har jag just öppnat Katarina Wennstams Dödergök och den verkar väl lovande...

4. Årets bästa filmupplevelse?

Har bara sett Ice Age 3 :)

5. Årets bästa resa?

Vi gjorde så många fantastiska resor 2009. Var och en rolig, intressant och fantastisk på sitt sätt. Jag kan inte välja. Men det får nog ändå bli Floridaresan i början av året.

6. Vem är årets hjälte 2009?

Barack Obama

7. Vem borde skämmas?

Björn Ranelid

8. Vilken är din viktigaste lärdom 2009?

Att jag har en så fin familj och vi har det så bra tillsammans. Varje dag är en skatt.

9. Vad är du mest stolt över att du gjorde?

Bråkade lite mer... hehe

10. Hur blir 2010?

Minst lika bra som 2009

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-01-03 12:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook