Barnsidan - Mia Althoff - på barnsidan
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

"Men vad ÄR det med alla dessa sportpappor?!"

Förra helgen kunde vi läsa i tidningar och se på TV om hur en pappa lämnat sin 14-årige son att gå hem själv efter en innebandyturnering. Pappan ska ha sagt nåt i stil med att pojken spelade så dåligt att han kunde gå hem (till Stockholm från Uppsala).

Genom hela Sverige gick en rysning och ett argt "Men vad ÄR det med alla dessa sportpappor?!"

Nu visar det sig att allt var ett stort missförstånd och en enskild bloggares andrahandsuppgifter fick flera tidningar och nyhetsredaktioner att skriva braskande rubriker och texter som verkligen fick igång snacken runt fikaborden såväl som folks benägenhet att dela på Facebook och Twittra indignerat.

"Men vad ÄR det med alla dessa skjutglada journalister?!" vill i alla fall jag utbrista. Är det inte anmärkningsvärt att "fakta" kollas upp så dåligt innan man låter en enskild bloggares ord stå helt oemotsagt?

Jag tippar på att Twitterstormen inte kommer igång och folk inte kommer dela denna glada nyhet (dvs att det faktiskt inte var så att nån pappa lämnade sitt barn 7 mil hemifrån utan kläder och transport hem) i samma utsträckning. Vad tror ni?

Skrivet av: Mia Althoff
taggar
innebandypappor  
Postat 2012-01-19 17:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook