Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

"Som lego, fast man kan äta det"

I helgen var vi på Loppis ettårskalas och fick med oss en härlig goodiebag hem. I goodiebagen låg en spännande påse från Ekoleko med nåt som kallas PlayMais.

Det är bitar av puffad majsstärkelse som man kan bygga fantastiska skapelser med, allt man behöver är lite vatten och bitarna. Det kladdar nästan inte alls och är helt miljövänligt och faktiskt ätbart! 

När man lilla treåring provat det och lekt med det en bra stund så utbrast hon att hon tycker PlayMais är "som lego, fast man kan äta det". 

Läs mer på ekolekos webbplats!

 

 

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-10-24 21:56 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

På nya äventyr med modern teknik

Har du hört talas om geocaching? För dig som inte vet så handlar det om att leta efter gömda skatter ute i naturen. Varje skatt ("cache") har en exakt kartposition och med en GPS kan man bege sig ut och leta!

På webbplatsen www.geocaching.se men framför allt på den globala www.geocaching.com kan man hitta de olika gömmarna, deras position och lite kort om den gömda skatten.

Grundregeln är att vem som helst får leta efter skatterna och vem som helst får också ta med sig skatten, så länge man lämnar en annan istället.

Det här kittlar ju såklart en äventyrlig tekniknörd som jag! Imorse begav vi oss iväg oss iväg på vår första skattletning.

Vädret var tyvärr inte det roligaste - regn och snålblåst. Klassiskt höstrusk med andra ord. Men skam den som ger sig!

Glada i hågen och med iphonar i högsta hugg gav vi oss iväg.

Nu börjar vi närma oss!

Det dåliga vädret börjar tära lite på det goda humöret...

Trots att vi var väldigt nära så hittade vi inte ända fram :( och eftersom tålamoden tröt och fötterna blev lite för kalla så gav vi upp. Men skam den som ger sig, i veckan (och i bättre väder :) så gör vi ett nytt försök!

Det finns olika svåra och utmanande platser, så ska du ge dig ut med barnen se till att kolla noga så cachen är på en lämplig nivå och verkar innehålla något kul. Ofta kan man på cachens webbplats se bilder från andra som hittar skatten, det ger en bra fingervisning om skatten fortfarande "lever", dvs innehåller nåt.

 

 

 

Skrivet av: Barnsidan
taggar
geocaching  
Postat 2010-10-24 20:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Barnens bästa festrecept

Jag kunde tyvärr inte delta i helgens final av tävlingen "Barnens bästa fest", men jag har fått lite bilder från finalen och de fina små vinnarna!

Anna Lind Lewin, projektledare och grundare av Barnens Matskola säger så här

Jag är helt imponerad av barnens engagemang. De skär med kniv, blandar och serverar som riktiga proffs!

Och visst måste man hålla med!? :) Kolla in de smarriga finalrecepten och även alla andra tävlande bidrag! Det finns många matintresserade barn därute. 

Här är alla vinnarna

DRINK: Jumbo Smoothie, Evelina Tuisku, 2 år.
familjen Tuisku Petersson, Norrköping


PLOCK: Italienska mumsvåfflor, Skilla, 5 år.
Familjen Farm Sundberg, Gnesta


HUVUDRÄTTER: Köttfärs Africana, Ville 4 år.
familjen Lind, Ulricehamn

EFTERRÄTTER: Smarrig Daimtårta, Pixy, 7 år.
familjen Öhgren, Bromma

Juryn bestående av "Husmorsan" Anette Rosvall (amelia.se), "Pappabloggaren" Klas Lindberg (aftonbladet.se) samt Lovisa och Malkolm och Engla från "Barnrådet" på Rica Hotels.

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-10-11 21:53 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jag lottar ut inbjudningar till Kista Gallerias första Monday Morning!

Monday Morning lanseras i Kista Gallerias "Kids Court" och är träffar för föräldrar och barn. Träffarna är fyllda av gemenskap, uppträdanden, aktiviteter, nyttig information och annat kul som familjen gillar. I "Kids Court" är all shopping till barnen samlat på ett och samma ställe och samtidigt kan barnen leka och ha kul.

Den 16 oktober är det lansering av Monday Morning med underhållning av kända gäster som Cecilia Blankens, Ann Söderlund, Katerina Janouch och Mikael Rickfors.
Det blir smarrig dryck & tilltugg, goodiebag, skattjakt för barnen och en massa bra erbjudanden som t.ex. gratis klippning och fotografering för alla barn. Kista Galleria bjuder också på gratis bio.

Monday Morning-träffarna fortsätter sen i december.

Berätta hur den ultimata shoppingupplevelsen för hela familjen skulle se ut och mejla till mig. De fyra bästa svaren får varsin exklusiv inbjudan till Monday Morning för hela familjen!

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2010-10-07 21:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook