Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Utan internetuppkoppling försmäktar jag i dagens samhälle

Har du någonsin reflekterat över hur mycket tid som läggs på att facebooka, twittra, slösurfa, mejla, chatta och bara "hålla koll" digitalt på vänner och omvärlden?

Jag har det och vi har här hemma försökt sätta upp regler och begränsar skärmtiden för barnen. Men det är ju inte helt lätt att efterleva de reglerna när man som vuxen själv tycker det är omåttligt svårt att låta bli att titta på en skärm och förlora sig en stund i cyberspace så fort tillfälle ges!

Samtidigt har jag märkt att stämningen i familjen blir härligare och mer geniun om vi alla hållt oss borta från datorn/iphonen/ipaden ett längre tag. Det blir mer spontana berättelser, längre diskussioner vid matbordet, mer lek och mer samarbete. Mycket härligare egentligen! Så man kanske skulle ta och sätta lås på datorer, telefoner, läsplattor och annat?

Vad har ni för regler och tankar om detta?

Susan Maushart funderade över detta redan 2008 och skrev sen en bok om tankarna och de experiment hon och hennes barn genomförde - att vara hela nedkopplade under 6 månader. Boken har just kommit på svenska och heter just Nedkopplad - en familj, ett experiment, ett liv utan teknik och jag är väldigt sugen på att läsa den.

Läs intervju med Susan här.

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2011-11-17 20:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook