Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Två nya böcker för familjer som gillar att vara ute i naturen

Förlaget Calazo har släppt två nya böcker som vänder sig till barn och föräldrar med intresse för djur, natur och uteupplevelser.

Svenska däggdjur

Svenska däggdjur är en lite annorlunda och lekfull bok som vill väcka barnens intresse för de vilda djuren i Sverige. Illustrationerna är gjorda av en av våra internationellt mest kända tecknare, Mattias Adolfsson. Texterna i boken är skrivna av Sara Hjelmstedt och är anpassade för åldersgruppen 6-9, boken går antingen att läsa själv av barnet eller läsas högt av en vuxen.

Läs mer och hitta smakprov ur boken här

Köp boken via adlibris

Barnens utebok

Den här boken är tänkt som en hjälp till föräldrar som vill inspirera sina barn att leka mer utomhus. Boken innehåller massor av tips på lekar, recept, pyssel och andra aktiviteter kopplade till att vara utomhus.

Läs mer och hitta smakprov ur boken här

Köp boken via adlibris

Skrivet av: Barnsidan
taggar
boktips  Calazo  djur och natur  
Postat 2019-02-13 16:06 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nallu Puh kommer tillbaka för att rädda Christopher Robin

Alla antihjältars hjälte - Nalle Puh - är tillbaka i en film med sin älskade vän Christopher Robin. I huvudrollen ser vi Ewan McGregor som Christopher Robin. Filmen släpps på DVD och Blu-Ray den 25/2-2019.

Du kan förboka (och senare köpa) den här Blu-Ray och DVD.

Bild: ©Disney

Filmen handlar om Christopher Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, som nu har blivit vuxen. Han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, I-or och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

Se trailer för filmen

Filmen visades på biografer i höstas och fick fina recensioner i bland annat SvD som skriver:

"...en fin film, vackert fotad, tonsatt och animerad: färgad både med förlagans särart och ett vemodigt stråk om barndomens oundvikliga slut."

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2019-02-11 16:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook