Barnsidan - Barnsidan
Meny

Barnsidan

Dyra grejer i skolan

Min dotter önskar sig en ny mobil, hennes gamla är paj. Jag har en fin mobiltelefon över här hemma som jag tänker att hon kan ha. Den ligger ju bara här och skräpar, men hon vågar inte ta med den till skolan. Hon är rädd att den ska bli stulen eller att hon ska tappa den. Hon vet att det är fin och ganska dyr mobil.

Men det känns ju märkligt att gå och köpa en enklare variant, när det finns en fullt funktionsduglig en...

Men så hittade jag att SpärrService erbjuder ett trygghetspaket där man kan spärra mobilen, märka cykel, dator mm och få nyckelbricka och lite annat som kan göra att ungarna slipper vara så rädda för att ta med sig värdefulla saker till skolan.

150 kronor om året kostar det.

Läs mer om vad det innehåller och boka ditt trygghetspaket direkt i SpärrService egen e-butik!

 

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-17 22:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Stora barn

Det är väldigt bekvämt och skönt när barnen blir så stora att de börjar klara sig själva och kan fixa och hjälpa till hemma. Man kan skicka dem till mataffären, man kan be dem skotta, ta ut soporna och sortera tvätten. Och man kan be dem själva baka till klassfesten, juluppvisningen eller föräldrafikat. Väldigt skönt!

Men ganska stökigt och kladdigt :)

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-16 23:17 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lucia avklarad

Inget av mina barn gick luciatåg i skola eller förskola i år. Det kändes rätt... skönt. Men väldigt vemodigt också. Snart innebär Lucia inte att gå upp 05.45, stryka lusselinnen och höra små barnröster sjunga sankta lucia.

MEN så kom räddningen - det skulle ju vara luciatåg på gymnauppvisningen. Så jag fick stryka och stärka lucialinne även iår :)

Hur firade ni lucia i år?

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-16 22:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I år har jag sett två filmer

Jag tittar mycket på film, men det senaste året har det varit skralt. Och vad fort man tappar greppet om vad man vill se!

Två riktigt bra filmer har det dock blivit i år - "Män som hatar kvinnor" och "The reader". Att Stieg Larssons böcker skulle bli så bra på film hade jag aldrig kunnat tro. Jag väntade in i det längsta med att se filmerna, för jag trodde att de skulle förstöra läsupplevelsen. Men särskilt den första filmen "Män som hatar kvinnor" var riktigt bra. "Flickan som lekte med elden" var helt ok också, men jag gillar att det är flera parallella spår i den första boken och filmen.

Sen har jag också sett den fantastiska "The Reader" där Kate Winslet spelar huvudrollen tillsammans med David Kross och Ralph Fiennes. Inget lyckopiller direkt, men det är sällan man ser en film som lämnar så många tankar kvar i huvudet.

Kate Winslet fick en Oscar för rolltolkningen av Hanna Schmidt. Kate vann även motsvarande pris vid en europeisk filmgala där också Noomi Rapace var nominerad för rolltolkningen i "Män som hatar kvinnor". Så det verkar som jag med det lilla filmtittandet ändå lyckats pricka in de två grymmaste filmkvinnorna i år!

Vilka två (el fler :) filmer är de bästa du har sett i år?

 

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-14 10:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Santa Buddies kommer till stan

© Disney

Disneys oemotståndliga valpgäng är tillbaka i ett vintrigt juläventyr! Det blir en
spännande och fartfylld resa när Valpgänget beger sig till det magiska Nordpolen!

Häng med Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha och Mudbud i en tidlös julberättelse.
När Tomtetass son, Lilletass verkar ha glömt bort julens sanna budskap måste
Valpgänget påminna honom om att det viktiga är inte vad man får utan vad man ger.
Santa Buddies – Julkul med Valpgänget är en härlig berättelse med den rätta
julstämningen som lyser upp mitt i vintermörkret. En riktigt klassisk julsaga som du
inte får missa!

Köp filmen Santa Buddies på CDON!

Just nu finns också möjlighet att vinna ett ex av filmen SnowBuddies!

Skrivet av: Barnsidan
taggar
snow buddies  
Postat 2009-12-14 08:53 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Insamlingar och avgifter i skolan

Skolan ska vara avgiftsfri heter det. Är det verkligen så? Ja, kanske på pappret. Men det är väldigt många "frivilliga" bidrag och avgifter som ska in.

Idag åkte min son till skansen där de ska se nån utställning om julen och traditioner. Visst är väl det underbart? 30 kronor skulle in, och det är väl en struntsumma!? Klart man betalar. Om några år är det friluftsdagar till Kungsberget, det går väl på ett par hundralappar. Klart man kommer betala!

Och sen är det alla insamlingar. T.ex så skramlas det just nu både på förskolan och i båda skolbarnens klasser till presenter till personal. Självklart ska personalen få den uppskattning de förtjänar, men ändå. Hur känns det för de mammor och pappor som har svårt att avvara en hundralapp utan att det känns?

Sen ordnar klassföräldrarna klassfest. Pizza, morotsstavar och dukar ska köpas in och givetvis måste alla föräldrar bidra - och vaddå 50kr är väl inga pengar?

Nej, 30 spänn hit och 50 spänn dit är kanske inga stora summor. Men många bäckar små...blir snart en stor å. Och för de som redan lever på marginalerna kan utgiftsposten "insamlingar" lätt svämma över alla bräddar.

Jag tycker det är väldigt viktigt att skolan förblir avgiftsfri utan att behöva göra avkall på innehåll, trygghet eller trivsel. Jag skulle absolut rösta för att höja kommunalskatten om det uteslutande gick till att höja skolpengen.

Rädda Barnen har undersökt den avgiftsfria skolan och kommit fram till
att en tredjedel av alla föräldrar har ombetts ge pengar till skolan,
228kr i genomsnitt. Har man två eller tre barn blir den summan till
slut ganska stor. Och är man ensamförsörjare är det klart att det känns
ännu mer.

Men samtidigt tycker jag det är synd att det inte finns större möjligheter för föräldrar som kan bidra (med tid och pengar) att göra det. Så länge förbättringarna kommer alla barn till godo kan det väl inte vara skadligt?

Men man får som förälder inte köpa in leksaker och böcker till förskoleavdelningen även om alla böckerna är sönderlästa och leksakerna sönder. Och man får heller inte sponsra museibesök eller utflykter trots att det skulle vara motiverat både för att möta de sociala och kunskapsmässiga målen i en klass. Man får inte köpa in frukt till mellis och man får inte bekosta städningen trots att toorna stinker och kapprummen har centimetertjockt med grus på golvet.

Skolan ska stå för allt sånt där, trots att pengarna inte finns. Systemet funkar inte som det är nu. Alla insamlingar och bidrag möjliggör att barnen får göra roliga utflykter och uppleva saker tillsammans utanför det som skolan måste erbjuda, men det ger också en del föräldrar skuldkänslor för att de inte kan bidra. Att inte ha råd att bidra till barnens skolgång är mycket skambelagt, skriver Rädda Barnen.

Visst borde det finnas ett system som möjliggör att alla föräldrar bidrar med det de kan utan att bidragets storlek behöver säga nåt?

Hur funkar det hos er? Hur mycket avgifter,bidrag och pengar till insamlingar upplever du att ni betalar?

 

 

 

 

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-09 10:22 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Håller på och packar..

... finfina vinster till de sex som vann i Tingelingtävlingen

Tavla, Nintendospel och DVD(+bluray) är på väg till Annica, Klara, Sebastian, Malin, Catrin och Helene (när du hör av dig ! :)

Grattis!

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-07 14:04 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Andra advent i bilder

Frukost med två ljus tända

Började morgonen med pepparkaksbak

Bästa av allt är att få pimpa dem med glasyr och strössel i absurda mängder.

Sen lite julkortspyssel och efter det såg vi filmen om Grinchen.

 

Skrivet av: Barnsidan
taggar
jul 2009  julkort  
Postat 2009-12-07 13:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Missa inte detta

Lite värme och lycka så här när allt känns ganska mörkt och trist

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-05 13:24 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sista chansen på Tingelingprylar

PÅ fredag drar jag 6 vinnare i Tingelingtävlingen.

Kom igen och tävla!

Mycket fint i potten, DVD/BluRay, nintendospel o en vacker tavla.

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-02 23:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

24 små paket

När jag var liten var varje decemberdag fram till jul en liten julafton. Man tassade upp i mörkret, tände ett ljus och öppnade sitt lilla paket. Det kunde vara luktsudd, ett nytt lypsyl, nya strumpor eller en rollokola.

Detta är ett av mina starkaste barndomsminnen, ett av de finaste. Älskar julen och all förväntan innan.

Men själv skulle det aldrig falla mig in att göra detta för mina barn. Hemskt va? För med åren så såg jag också vilket jobb det var att få ihop alla 48 paketen (jag och min bror hade varsin kalender), vilken stress det var att hitta, köpa och slå in 48 små paket och hänga upp dem.

Ett år minns jag att mamma inte orkade hela vägen och jag och brorsan fick ta ett paket varannan dag. Vilken besvikelse det var! ("vilka bortskämda jäkla ungar!" tänker jag nu efteråt)

Jag som har tre barn skulle behöva ägna all ledig tid från augusti och framåt för att hitta på 72 små dagliga gåvor.

Dessutom har de ju redan så mycket småpryttlar som ligger och dräller överallt.

Hur gör ni? Har ni paketkalendrar till era barn?

 

Skrivet av: Barnsidan
Postat 2009-12-02 10:08 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook