Barnsidan - Viktigt teveprogram "Rör inte min sup"
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Viktigt teveprogram "Rör inte min sup"

I Evin Rubars dokumentär "Rör inte min sup" får vi veta att många barn blir rädda och oroliga när deras föräldrar dricker. Alla barnen i dokumentären tycker också att det skulle vara pinsamt att säga till en vuxen att inte dricka mer, trots att de gärna skulle vilja att de slutade dricka. Hon är inte rädd för de obekväma frågorna i alla fall, Evin Rubar.

Klicka på bilden för att kolla inslaget. 

Vad tror du? Blir era barn rädda när ni dricker? Finns det nån gräns?

Jag har i och för sig aldrig frågat mina barn rakt ut om de har några synpunkter och antagligen har man lite svårt att plocka upp subtila signaler om man är berusad. Detta blev en klar tankeställare för mig.

Inlagt 2008-11-17 21:09 | Läst 14393 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosju med siffror i fältet här

Johanna Andersson (2009-02-19 22:29)
Jag har själv inga barn men skulle se det som mycket oansvarigt att dricka när barn är närvarande. Inte för att jag inte kan dricka med måtta utan för att det faktiskt räcker med ett glas vin för att jag inte ska kunna köra bil... Tänk om något händer med mitt barn och jag inte kan ta mig snabbt till sjukhuset, jag skulle ångrat mig för livet. En annan sak jag anser var bedrövande med denna dokumentär var att man som vuxen inte kan vara "lycklig" utan kemisk påverkan av något slag... Väldigt tragisk, vilken bild av det personliga värdet ger vi till alla barn i vårt samhälle när man går ut och säger att orden "sprit är lika med roligt" Jag tycker man ska ta detta som en alarmklocka oavsett om man har barn eller inte!
Mia Althoff (2008-11-17 23:33)
Jo, jag håller med Tova. Samtidigt tyckte jag det var ganska olustigt vad barnen sa om de vuxna. Jag tror inte jag kommer ändra mitt beteende, jag tycker att jag dricker ansvarsfullt och med måtta. Men det var ändå en sak att ta ställning till på nytt.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook