Barnsidan - Undrar du vad ditt barn gör på internet?
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Undrar du vad ditt barn gör på internet?

Det vore väl konstigt om barn av idag var internethandikappade som vi var då i internets barndom. Vi tyckte det var helfräckt bara att man kunde klicka på saker och hitta helt andra saker! Att man bara 10 år senare skulle kunna se på tv, ringa, påverka samhället via internet var en utopi. Nu är det andra bullar och det är väldigt intressant att se hur fort och lätt det går för mina barn att snappa upp, anamma och se helt andra saker än jag gör när jag surfar.

Det klickas hejvilt och de hittar Bamse, djurfakta, kläder med DIF-tryck, de googlar, hittar bilder att skriva ut och färglägga, pyssel, sudoko, korsord, bingo (!). De undrar varför jag inte har nån bakgrund på min MSN, de hittar videoklipp på youtube, pysslar med sin weemee och har en bildblogg. Det är fascinerande och samtidigt skrämmande.

De skulle lätt kunna halka in på "fel" sidor, kanske lämna ut namn o telefonnummer, beställa grejer till vår adress eller bete sig dumt emot nån de råkar träffa på "därute". Jag gissar att barn också ser detta som många vuxna ser (tror) att man är anonym och osynlig på nätet och därmed säger saker som man aldrig skulle stå för i verkliga livet.

Tidningen PCFörAlla har lagt ut Per Hellquists bok "Handbok för föräldrar - Lär dig vad ditt barn gör på internet" att ladda ner fritt. Klicka här för mer läsning + ladda ner eboken.
Kanonbra! Det blir helgens läsning.

Inlagt 2008-03-07 00:18 | Läst 7167 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet här