Barnsidan - Prickens kompisar - förlaget som ger ut böcker med funkistema
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Prickens kompisar - förlaget som ger ut böcker med funkistema

Funkibator är en förening som vill skapa en så gynnsam miljö för personer med funktionsnedsättning som möjligt. Funkibator har en viss inriktning mot rörelsenedsättning, synnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser samt många olika sorters dolda nedsättningar. Det finns ingen skarp gräns vad gäller exakt diagnos, ålder, bostadsort el dyl - alla som vill kan och får vara med.

En röd tråd är att lyssna och släppa fram personer och att tankar, idéer och engagemang ska komma underifrån. Ett resultat av det tänket är projektet Prickens kompisar som startades efter att Funkibator upptäckt att det finns alldeles för få barnböcker med funkistema.

Målet med satsningen som startade 2017 har varit att producera ca 30 nya barnbokstitlar och man är på god väg!

I skrivande stund finns 13 böcker utgivna av Funkibator förlag (Prickens kompisar).

Här listas ett urval

Allihopa kan du läsa mer om här

Och här kan du beställa; adlibris, bokus, akademibokhandeln.

Prickens kompisar - Funkibator förlag

Ett annat tydligt mål med satsningen är att skapa arbetstillfällen för personer med funktionsnedsättning, vilket idag är mer möjligt tack vare internet och annan ny teknik.

Satsningens projektledare Pia Hammargren har själv varit med och gett idéer till och illustrerat några av böckerna. Hon använder själv rullstol och var barn på 70-talat då det nästan helt saknades böcker för henne att identifiera sig med. I Pias böcker heter huvudpersonen Julia, berättelserna om Julia har tolkats från Pia och därefter författats av Stefan Johansson. 

Läs mer om Prickens kompisar här

Inlagt 2019-03-21 08:49 | Läst 3767 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioåtta med siffror i fältet här

Felicity Smoke (2019-06-26 09:23)
Slutligen har min tur återställts av en man som heter profeten Jacob Douglas, jag är Shole Kakhaz, jag vill ha alla på den här sidan och forumet för att gå med mig tacka profeten Jacob Douglas för vad han just gjorde för mig och min familj, jag hade varit gift till min man i 5 år bodde vi lyckligt tillsammans före detta år och inte förrän han reste till Italien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som häxade honom att hata mig och barnen och bara älska henne när min man kom tillbaka från resan Han sa att han inte ville se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han gick nu till Italien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandlad bra för att min mamma blev gift med en annan man när min pappa dog så att mannen hon giftade inte älskade mig och mina barn bra så jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka till mig och mina barn så en dag när jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om den här mannen Profeten Jacob Douglas och jag fick också en chans att se hans email som är ultimatesolutionspellcaster @ gmail.com det delades på internet av en dam och det imponerade på mig också så jag tycker också om att försöka, först var jag rädd när jag tänker på vad jag och mina barn går igenom så jag har inget annat val än att kontakta honom och han berättade för mig att jag bara skulle vara lugn två dagar för att min man skulle bli återställd till mig och till min bästa överraskning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen och frågade barnen och jag ringde profeten Jacob Douglas och sa att din problem har löst mitt barn så det var så jag får min familj y tillbaka efter en lång stress att sakta ner av en ond dam så med all denna hjälp från profeten Jacob av ultimatesolutionspellcaster@gmail.com Jag vill att alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till profeten Jacob Douglase och jag kommer också rådfråga någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom för hjälp via hans personliga e-post ultimatesolutionspellcaster@gmail.com eller hans whatsapp nummer +2348050676586
Healso sa till mig att han kan lösa dessa andra problem som är
1. Stava för förtroende (människor kommer att lita på och alltid tro på dig)
2. Återställ hälsa för de sjuka
2. Ta tillbaka ex kärlek
3. Stoppa någon från att störa din relation.
4. Ge mediciner för stark och långvarig erektion
5. Snabbt äktenskapsförslag
6. Rengör all lycka och återställ lyckan