Barnsidan - Ökande andel som inte har råd med semester
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Ökande andel som inte har råd med semester

Sommaren är här och semestrarna står för dörren. "Vad ska ni göra på semestern då?" frågar alla. Jag berättar glatt om våra ganska enkla planer, vi ska till landet, åka båt och bygga friggebod.Sen blir det väl lite dagsutflykter, till Gröna Lund eller så.

Men det finns de familjer som inte har ett öre över att göra något extra bara för att det är sommarlov och semester. En del har till exempel inte råd att ta semester trots att barnen är sommarlovslediga. Studerande och arbetslösa är exempel på grupper som oftast håller sig hemma. Som studerande passar man på att dryga ut studielånen med sommarjobb och som arbetslös måste man stå till arbetsmarknadens förfogande och kan alltså inte sticka iväg med barnen.

Helene Sigfridsson generalsekreterare på Makalösa Föräldrar berättar att det blir fler och fler som inte har råd att åka iväg på semester. Och bland de ensamstående är den andelen ännu högre. Att inte ha några spännande svar på frågan "Vad ska ni göra på semestern" har nästan blivit en skam, enligt Helene.

– Låga avgifter till bad, museer och närheten till bibliotek kan sätta guldkant för sommarlovet för många barn i ekonomiskt svaga familjer, berättar Helene. Makalösa Föräldrar har också sammanställt en tipslista inför sommaren för föräldrar med knapp ekonomi.

Har du några bra tips på aktiviteter eller utflykter som är gratis eller väldigt billiga? Hjälp gärna till och tipsa! 

 

 

Inlagt 2009-06-18 10:51 | Läst 8120 ggr. | Permalink
Kategorier:
Resor & Äventyr 


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextionio med siffror i fältet här

Janne (2009-06-22 20:26)
låga avgifter till bad, museer o.d. är bra under alla omständigheter eftersom det då är större chans att barnen får komma idt, även "rika" drar sig för höga entreavgifter.
Att skämmas för att man inte kan åka iväg på semester tycker jag verkar dumt! Barnen vill oftast bara att föräldrarna har TID, vad man gör är mindre viktigt bara man ägnar sig åt barnen.
De som skäms över att inte har råd tycker jag ska säga:"jag ska ge barnen all min tid"