Barnsidan - Nördkollen
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Nördkollen

Min son som är 10 år har alltid haft en omättlig lust på böcker och fakta om djur. Jag vet inte hur många dinosaurienamn jag tragglat mig igenomoch hur många gånger jag läst om valar, lejon, alligatorer, örnar, apor..... djur i djupen, djur i luften, djur i Norden, största djuren, utrotningshotade djur osv osv. Djur på tvären och på längden. I DVD-samligen finns såklart alla BBC's dokumentärer som Life, Blå Planeten, Planet Earth osv och vi kollar allt som heter något med "natur" på svtplay. Och han suger i sig allt, vet t.ex. hur hårt en vithaj biter, hur blåvalens bajs ser ut, om en zebra är svart med vita ränder eller vit med svarta ränder... ja, allt!

Men nu tror jag faktiskt att det har kommit en ny bok med massa djur- och naturfakta som han verkligen inte redan vet.

Man får t.ex svar på frågan "Hur parar sig sjöborrar?" och flera andra frågor som är ett urval av de runt 10 000 frågor hamnar varje år på Sveriges jourhavande biolog Lars-Åke Janzons bord.

I den här boken är det ofta en till synes märklig fråga, häpnadsväckande händelse eller observation som är starten. Sedan utvecklar Lars-Åke Janzon ämnet med spännande fakta och resonemang. Vi får läsa om snoksex, varningsfärgade djur och en gam som gripits i Saudiarabien, misstänkt för att vara en israelisk spion.

Köp boken på adlibris

Inlagt 2012-07-27 00:00 | Läst 17701 ggr. | Permalink
Kategorier:
Böcker 


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosju med siffror i fältet härVi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook