Barnsidan - Min mormor hälsar på
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Min mormor hälsar på

Min mormor har en speciell plats i mitt hjärta. Jag älskade morfar, farmor och farfar väldigt mycket också, men mormor.... vi hade ett speciellt band hon och jag. Hon dog i november 2005 med huvudet fullt av trevliga tankar på rödakorsetbasaren, advent och julhögtiden. Innan hennes hus gick till de nya ägarna var jag och min mamma på tomten (med nya ägarnas goda minne) och grävde upp perenner som mormor och morfar skött och älskat sen de flyttade dit på 40-talet.

Tillsammans med magnolian så är nu den här karmosinröda pionen ett säkert kort för att framkalla minnen, dofter och tårar. Jag har solvarma vattendroppar från vattenspridaren på huden, hör klirret från saftglasen och känner doften av kanel och kardemumma. 

Det blir så väldigt påtagligt, det är som mormor kommer på besök. Hej mormor.

Inlagt 2009-06-16 10:32 | Läst 7430 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosex med siffror i fältet här