Barnsidan - Man får mycket för skattepengarna
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Man får mycket för skattepengarna

Vi håller på att rensa ur kontoret i projekt "nu ska lillasyster få eget rum". Det kommer ta ett bra tag att rensa ut allt, på väldigt få år har vi samlat på oss massvis med papper, broschyrer, kvitton, garantibevis, intyg, veckobrev från förskolan, klasslistor - och allt i en enda röra.

I helgen gick jag igenom alla pärmar med gamla räkningar. Jag har ju skrivit förut om mina samlargener... och det var inte utan ångest som jag slängde gamla lönespecar från mitten av 90-talet, icakortsräkningar med 5 år på nacken och besiktningsprotokoll på bilen som är såld sen ett år tillbaka.

Sen hittade jag också en räkning från förlossningen. Och vet ni. Det är första gången på mycket länge som jag tycker att de pengar jag betalar i skatt verkligen kommer tillbaka och gör nytta. Det kostade nämligen bara 80 kronor att föda barn. 80 kronor för en omvälvande upplevelse som förevigt förändrat mitt liv!

Inlagt 2008-02-12 12:16 | Läst 7403 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet här

hsirwall (2008-02-13 10:27)
Ja, Sverige är ändå rätt fantastiskt! Tänk bara i t.ex. USA där man blir nekad vård om man inte kan betala för sig!

Jag har dock hört en mindre smickrande berättelse om svensk sjukvård. En kollega till min man var på semester norröver i landet, jag vet inte exakt var men det var en fjällsemester. Familjen bor i Stockholm. På hemvägen råkade de ut för en väldigt otäck olycka, där bilen voltade flera gånger och kanade ut i en skog. Anders kollega klarade sig utan större skador, men hon blev ändå förd till närmaste sjukhus för omplåstring. Detta hände sent på kvällen och när hon till slut var ordentligt undersökt och omplåstrad blev hon vänligt men bestämt beordrad att lämna sjukhuset. Klockan var typ 1 på natten, hon kände ingen som bodde i närheten, och hade precis varit med om en mycket traumatisk upplevelse, men eftersom hon var i "fel" del av landet fick hon inte stanna på sjukhuset över natten, och hon fick inte prata med någon om sin hemska upplevelse. Är inte det hemskt!!?? De tyckte hon kunde ta in på hotell.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook