Barnsidan - Mammabikten
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Mammabikten

Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker om föreläsningen "Mammabikten" som är full av kändisföresläsare från mama/Family Living.

Skratta eller gråta?

Några av talarna

Ann Söderlund - Hela Sveriges Pippi Långstrumpsmamma!

"Bland blöjor, smulor och glamour... Med sitt spontana, orädda och varma sätt guidar hon oss genom en dag full av igenkänning och aha-upplevelser." Jag börjar vara lite trött på den här "Allt är okej!"-attityden. Finns det ingen lägstanivå?

Emma Hamberg En mammas 10 budord

Emma har omdefinierat de tio budorden för att passa 2000-talet. Ett är "Ät inte bajs"...?

Jana Söderlund - Våga Vara!

"Våga Vara-metoden ger oss konkreta tips och råd i föräldraskapets med- och motgångar." Ska man behöva en manual för det? 

Här kan man gå in och göra sina egna "bekännelser".

Förlåt mig Emma, jag har syndat. Jag hämtade barnen klockan 17, stekte sen fabriksgjorda köttbullar och körde torktumlaren fast det var Torkväder ute.


 

 

 

Inlagt 2009-03-20 08:52 | Läst 10981 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet här

elin (2009-03-30 20:24)
Vad sorgligt att det fanns människor som inte förstod meningen med Mammabikten. Detta var ju en dag som skulle ge massor med mammor som oroar sig, känner sig otillräckliga och/eller tycker att livet som mor inte bara är en dans på rosor utan även en rejäl utmaning, lite stöd, kraft och hjälp. Det var var enligt mig en alldeles fantastisk dag, jag kom hem och kände mig otroligt glad och inspirerad till att ta hand om mig själv och de omkring mig. Det var ju ingen utbildningsdag eller en dag när folk stod med pekpinnar och sa åt åhörarna hur de skulle leva sina liv, allt handlade ju om att ge en känsla av "feel-good" till mammor mitt i livet. Jag tycker att det var det bästa jag unnat mig själv på länge. Jag har ingen förståelse för kommentaren om att alla mammor borde ha spenderat dagen med sina barn, som om dessa barn skulle må dåligt av att vara utan sin mor i 7 timmar med "endast" pappan som sällskap. Det gjorde definitivt inte mina.
Mirjam Tapper (2009-03-28 14:22)
Jag tycker att det vore bättre att alla dessa mammor som är så självupptagna tog en dag och gjorde något meningsfullt tillsammans med sina barn istället för att sitta och höra på "föreläsningar" på en så låg nivå som det här förefaller att vara. Vakna upp och bete er som vuxna!