Barnsidan - Målarböcker
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Målarböcker

Vet ni hur många målarböcker vi har hemma som det aldrig ritas i? De är jättesnygga på utsidan, med färger, glitter och löften om klistermärken. Förtjusningen försvinner så fort man öppnar och ser bilderna som ska fyllas i med färg.

Men nu har jag hittat en helt underbara målarböcker i en serie som heter Mandalas som passar alla åldrar från 4 år. Det fantastiska är dels att man kan fylla i med vilka färger man vill och det blir helt underbara kreationer. Men det finns en tanke bakom också, nämligen att man ska hitta lugnet och fokuset. På mina barn som normalt alltid är på sju ställen samtidigt och bara orkar koncentrera sig om något är väldigt intressant så har det varit jättespännande att se att enkla mönster har en viss lugnande effekt.

Alla mönster är gjorda i cirklar och det är just vad Mandala betyder på sanskrit - cirkel. Tanken är att man ska börja fylla i noga utifrån och så jobba sig inåt mot cirkelns mitt.

På jullovet satt vi eftermiddag efter eftermiddag och bara ritade, pratade och hade det jättetrevligt och avspänt. Tankarna vandrar fritt när man gör monotona målinriktade saker, det blir som att sitta och meditera lite.

Böckerna finns för olika åldrar, olika svårighetsgrad och med lite olika sorters motiv - från mer geometriska/matematiska till djur, växter, årstider med mera. På unicorn.dk hittar du en hel del mer info (på danska).

Jag vet att böckerna är lite svåra att få tag på, så om du vet var man hittar dem (jag fick mina via mamma som hade köpt dem på skolmässan) får du gärna tipsa mig och andra som kan vara intresserade.

Här kan man prova att fylla i en digital mandala

Inlagt 2010-02-01 19:16 | Läst 19821 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjutton med siffror i fältet här

Cattis (2010-02-02 12:58)
Hej, visst är de toppen! De finns som Barbro skriver på Akademibokhandeln, bland annat i Sickla där vi köpt dem förut.
Barbro Franzén (2010-02-02 08:03)
Christoffer målar ofta Mandalas i skolan.
Jag har sett flera av böckerna på Akademibokhandeln.
/ Barbro


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook