Barnsidan - Klimathotet
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Klimathotet

Klimathotet är över oss, det har vi ju fattat. Även mina barn har sett och hört det. De tycker vi ska köpa miljöbil och undrar varför vi inte kunde ta tåget till Florida och varför vi inte komposterar (ja, min ömma tå, AJ). Det är väl jättebra att de är medvetna, barnen är ju de som ska ta över ansvaret för Moder Jord så småningom. Men vissa saker har i alla fall min son fått om bakfoten.

Det är ju vår som bekant och det kliar i fingrarna att börja utesäsongen med plantering av blommor mm. Vi satt och pratade om det igår och jag frågade om han ville hänga på (han brukar gilla allehanda utejobb), men han var inte riktigt säker. Jo, han kunde tänka sig att åka till den närmaste trädgårdsmästaren men inte Plantagen. Smart unge va, som inser att det är bättre att åka till den lokala handlaren för att inte slösa onödig bensin? Men nja, det handlade inte om det utan om Plantagens stora växthus.

Nånstans i allt tjat om klimat osv så har han snappat upp att "växthuseffekten hotar isbjörnarna" genom att isarna smälter. Och självklart vill man inte gynna de som har jättestora växthus då. Självklart inte! :)

Trevlig helg alla fina och mammor, pappor och barn!

Inlagt 2008-04-11 22:19 | Läst 8374 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosex med siffror i fältet här