Barnsidan - Jul, jul, signade jul
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Jul, jul, signade jul

Ahhh, julefrid! Redan i november, när mörkret lägger sig över landet, börjar jag längta till jul. Det finns väl inget härligare än att njuta av ledigheten tillsammans med släkt och vänner, knäcka litet nötter, se barnens glädje över sina julklappar och äta julbord varje dag?

Problemet är bara att ta sig dit.

Jag tror att den främsta anledningen till att man njuter så av julefriden är att man då har lagt all stressen inför julen bakom sig. Varje år tänker jag att jag skall ha julklapparna klara innan november månad är slut. Det fungerar förstås inte. OK, men om jag åtminstone har idéerna, då? Slår aldrig fel, jag kommer inte på något tillräckligt bra till alla i god tid.

Sedan skall man dra fram julprydnaderna, fixa en present till assistenten i skolan, övervaka lucia på skolan, fundera igenom julmaten och komma överens med f.d. hustrun var barnen skall vara och när de skall få komma till den ene och den andre. Var skall vi vara i jul och när skall vi fara till den och den? Hjälp, jag glömde julkorten! Projektet måste klara av sina leveranser före jul dessutom!

Sedan, i mitten av december någon gång, kommer jag på att jag fortfarande inte har skaffat de där julklapparna som borde varit klara i november. Att ge sig ut i julhandeln med två halvvuxna getter i sällskap är inget för folk med svaga nerver och är förmodligen betydligt enklare än att handla med mina killar. Om jag nu kan minnas vad det var jag skulle ha förstås med slumpmässiga talgeneratorer som arbetar i skift och stereo: "Pappa, pappa, pappa!".

På något vis lyckas jag ändå få ihop det varje jul. Jag brukar vara nöjd med att de julklappar jag har skaffat verkligen är något som mottagarna kommer att tycka om, julmaten är det ändå mest jag själv som äter av där hemma och några dagar ledigt mellan jul och nyår brukar jag avsätta när det är dags att planera semestern.

På kvällen den 23:e december infinner sig julfriden i mitt hem. Då klär jag och killarna granen - den brukar bli ganska snett pyntad, men vem bryr sig? - och vad det än var som borde ha fixats tidigare så är det vid det laget för sent. Då rinner stressen av och vi njuter av friden. Välsignade julfrid, jag längtar redan!

Inlagt 2004-11-10 01:22 | Läst 5032 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotvå med siffror i fältet här

Mimmi Forsberg (2004-11-11 19:58)
Inte jul nu redan???Va tog all tiden vägen???
Själv är jag en sk velpotta då det gäller jul..
Bra på att planera på pappret, men verkligheten???OH nej.....
annika60 (2004-11-11 17:04)
Betyg: 4
Yack! Påminn ig inte! Min ambition att starta i tid verkar gå åt fanders i år som alla andra år *S*
Christopher (2004-11-10 18:07)
Dammråttor skall också få fira jul i lugn och ro!
Mitt glöggrecept heter: Systemet... Fast en tekula med litet extra kryddnejlikor i medan man värmer brukar vara bra, så slipper man spotta ut dem när man dricker glöggen!
Tilia (2004-11-10 09:49)
Vi har ett väldans bra glöggrecept - det bästa med det är att glöggen skall mogna i en månad så man MÅSTE göra den i början av november - och då hör förstås provsmakningen till! I eftermiddag skall jag köpa hyacinter som också behöver tid på sig.
Jenny Borgström (2004-11-10 08:59)
Betyg: 4
Underbart! själv brukar jag lyckas inhandla större delen av julklapparna i slutet av november men det blir alltid till att ge sig ut i sista sekunden efter nåt som jag glömt! Men julefrid blir det, oavsett om granen är lite sned och det ligger dammråttor och lurpassar i hörnen!