Barnsidan - "Jag valde bort ett av tre foster"
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

"Jag valde bort ett av tre foster"

Det här var magstarkt. En mamma berättar om hur hon när det blev klart att hon väntade trillingar medvetet tog bort ett. Klicka här för att läsa.

"Fosterreduktion" - vilket jäkla ord.

Har väl alltid varit för fri abort och för att kvinnan ska få bestämma över sin egen kropp, men det här kändes lite grymt på nåt sätt. Vad tycker ni?

 

Inlagt 2009-06-15 15:58 | Läst 8785 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosju med siffror i fältet här

Elli (2009-06-18 04:14)
Jag tyckte det var hemskt tråkigt. Mamman sade att det blev så jobbigt när de två levande barnen föddes för tidigt, men det kan varit för att det döda barnet stöttes ut och påbörjade förlossningen. Tydligen stor ökad risk för missfall eller för tidig födsel vid fosterreduktion.
Jag tycker inte det skulle gå att få "beställa" barn (statligt bekostad provrörsbefruktning?) och sedan avbeställa oönskat barn när det inte riktigt passar. Här var ju paret på väg att i desperation abortera alla tre barnen. Samhället behöver ställa upp mer på de som får barn, men vuxna behöver också få mer kärlek till barnen de gett upphov till. Vill man inte behålla barnet kan man väl adoptera bort det till någon som längtar efter eget barn? För mig är hela idén med provrörsbefruktning lite egoistisk. Det finns så många barn som behöver föräldrar och kärlek, varför så hysteriskt kräva att just de egna generna till varje pris ska vidareföras, även på samhällets bekostnad? Och sen kanske inte ens vilja ha de dyrbara barnen?