Barnsidan - Jag skulle bli en hemsk förstagångsmamma
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Jag skulle bli en hemsk förstagångsmamma

Jag är så glad att jag inte är förstagångsmamma nu. Det finns så otroligt mycket korkade, onödiga och osmakliga saker att köpa till barnet, barnrummet, till vagnen, till... Ja det finns till och med hela mässor som bara handlar om alla prylar man "måste" ha som förälder.

Som tur vad var det rätt otrendigt år 2000 att få barn.

Det fanns mammakläder bara på ett ställe och gillade man inte den vårens kollektion med indianfransar fick man klä sig i pyjamas. Nu finns det ju massvis att välja på och allt är snyggt.

Då (det låter ju som detta är stenåldern, men det är bara 8 år sen) kunde man välja mellan två olika barnvagnsmärken - Brio och Emmaljunga. Båda lika präktiga. Ville man ha en lite maxat lyxig vagn köpte man en med kromat chassi och lufthjul. Nu kan man köpa vagn för hur mycket som helst, och de går att vända, ställa in höjd på, bygga på och vända på en femöring. Snart kan man nog även åka till månen med en.

Man kunde inte beställa kläder med personliga tryck eller skojiga texter. Jag hade LÄTT köpt en t-shirt tryckt med "gravid" på magen eller en napp med DIF-märke. Och namnskylt till barnvagnen! Japp, det hade jag köpt. Men... allvarligt? Varför har ALLA såna? Det är ju grymt tacky.


Som sagt, jag är så glad att jag inte har mitt första barn nu. Jag hade gått på och köpt allt. Man är så sårbar och lättledd när man är färskingmamma.

Inlagt 2008-02-09 11:47 | Läst 7769 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet här

Pernilla Sjöswärd (2008-02-11 10:18)
Kan väl också tycka att det går till överdrift med prylar. Fast vi inte köpte så mycket för 8 år sedan så tycker jag fortfarande att en del prylar hade man kunnat skippa.
Men å andra sidan är det bra att någon köper nytt så det finns begagnat att köpa. 70-tals vagnarna lär väl inte hålla så länge till....
hsirwall (2008-02-09 17:50)
Jag håller med om att det finns mycket onödiga prylar, men jag tror inte det har så mycket att göra med om man är förstagångsförälder eller blir förälder för fjärde gången, det handlar nog mer om hur man är som person. Vissa bara MÅSTE ha den där supertrendiga, allra nyaste barnvagnen trots att den kostar 6000:- spänn, istället för att köpa en begagnad vagn för mindre än hälften. Andra MÅSTE köpa märkeskläder till sina bebisar för tusentals kronor trots att barnet växer ur dem på några veckor och trots att den där mjuka bomullsbyxan från Lindex är bra mycket skönare mot känslig bebishud än ett par Guccijeans..


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook