Barnsidan - Jag + Måndagar = Sant
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Jag + Måndagar = Sant

Av nån anledning har måndagar fått ett (oförtjänt?) dåligt rykte. Som svar på frågan "Hur är det" kan man svara "Det är ju måndag" och alla förstår precis hur glåmigt och trött läget är.

Men jag har kommit på att måndagar ju inte är så pjåkiga trots allt. Det finns en hel del höjdpunkter på veckan som till stor del består av praktiska görmål. Fredagsmys är en, summera dagen vid mellis är en och en stilla lördagsfrukost med barnen parkerade vid tv'n är ytterligare en höjdpunkt.

Men på en stark kanske femteplats kommer måndagar kl 9.15. Skoltjejen har gått iväg till skolan, sexåringen är just lämnad på förskolan och lilltjejen sover sin sköna förmiddagssömn. Datorn surrar, kaffe står bredvid och en helt ny och oskriven vecka ligger framför mig. Jag nästan ryser av välbehag.

Hur är dina måndagar och vilka är din veckas höjdpunkter?

Inlagt 2008-02-20 09:43 | Läst 7291 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet här

Mia Althoff (2008-02-24 08:51)
Saken är den att jag faktiskt inte är helt föräldraledig. Jag jobbar förvisso inte så mycket (ca 20%), men kl 09.15 på måndag börjar arbetsveckan och det är det som är så härligt! Jag tror jag skulle gå helt nuts om jag inte skulle jobba. Inga av mina kompisar i närheten är hemma med bebisar... så vad skulle jag göra - städa och baka bullar?
Charlotte Jacobsson (2008-02-23 17:19)
Jag har nog ingen speciell stund/veckodag som är extra, men jag känner igen friden som sänker sig när man är mammaledig och man får det som du mia beskriver enstund ensam för sig själv. DET var härligt och lyxigt.
nu är jag mer så där att ta stunden när den kommer, men vi försöker ha fredagsmys och lördagsgodis, kanske hyra film och äta något lite speciellare.
Om barnen snart 6 år och 3,5 år leker tillsammans och är goda vänner en längre stund så jag kan ta en kopp kaffe, läsa mail eller göra ngt annat så är det en stund att ta vara på oavsett veckodag el tid på dygnet!
Charlotte Jacobsson (2008-02-23 17:15)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook