Barnsidan - Jag är inte ensam om kattproblemen
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Jag är inte ensam om kattproblemen

Inte trodde jag att det skulle bli en så stor grej av det här med artikeln angående katter i lokaltidningen! Men reaktionerna har varit många, en suring har ringt ochj hotat att vi kanske borde "flytta från kommun" men resten har varit positiva! (Klicka här för att läsa reportaget)

Här fick jag från reportern

Vår växel är alldeles nedringd av folk som vill ge dig tips, folk som är arga på katterna eller deras ägare och ytterligare några som vill att man ska tänka på vad katten gör för nytta.

En XXX (har raderat namn o telnr), ville berätta för dig om en bra kattskrämma, "ett ultraljud som får nerverna att skaka på katterna".

TV3s Grannfejden ringde och ville att Robert Aschberg ska komma hit och medla. Jag tackade nej, Så långt räcker inte mitt mod.

Och sen har jag fått telefonsamtal bland annat från en dam i Vendelsö med liknande problem som en vår hade räknat till 88 kattbajshögar på baksidan! Så äckligt! Ni vet väl att när man är gravid så ska man inte tömma kattlådan själv för smittrisken (toxiplasma)? Men att ha 88 kattbajshögar är tydligen heeelt okej?

Alldeles nyss damp detta ner i inboxen

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Hej Mia.

Läste i lokaltidningen om ditt kattproblem, ett tips är att ställa en trälåda med ett litet hål i ca. 10 x10 cm. på gräsmattan, fullt synlig,

Slå ner en käpp i marken med en skylt på, där det står kattfälla det funkar, folk börjar att bry sig lite mer om var deras katter är

Mvh xxx

Det är bra att tankar och känslor svallar - kanske betyder det att förståelsen mellan kattägare och oss kattlösa ökar. Och för att förtydliga en gång till. JAG HAR INGENTING EMOT KATTERNA, DET ÄR SPÅREN DE LÄMNAR OCH KATTÄGARNAS TOTALA LIKGILTIGHET FÖR KATTENS SÄKERHET SOM STÖR MIG.

Nog sagt om detta. Peace love and understanding. Mjau!

 

 

 

 

 

Inlagt 2009-03-06 10:07 | Läst 11040 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettio med siffror i fältet här

Mia Althoff (2009-04-17 08:17)
Hej Anna, jag har fått tips om att lägga ut sura saker, t.ex citronskivor på de ställena man vill skydda mest.
Det finns också nåt medel (fick tips av en jägare) som heter Arasan 42-5 som skrämmer katterna. Och i zoo-affären ska det finnas nåt som heter typ "fy katten" som ska göra detsamma.

Jag har fått så många telefonsamtal, mejl och andra påhejningar att jag förstått att vi är väldigt många som har dessa problem. Det är en tröst i sig, sen kan man ju hoppas att kattägarna tar åt sig av kritiken och inte bara slår bort den som befängt djurhat eller så.

Du får gärna höra av dig igen!
Anna (2009-04-16 22:22)
Hej!
Jag har oxå kattbajs problemet på min tomt! Är så less så jag vill jätte gärna ta del av alla tips!
// Anna