Barnsidan - Internet är värsta bluffen!
Meny

Internet är värsta bluffen!

Alltså, Internet - visst är det underbart på alla sätt. Men samtidigt värsta bluffen.

Kollar man i nån ordbok så står det väl att det är ett stort antal datorer sammankopplade i ett världsomspännande nät. Och de allra flesta associerar nog "Internet" till något stort, världsomspännande, innehållsrikt. Internet ses nog också som något som öppnar upp för nya möjligheter, nya världar och nya möten. Kort sagt, något som vidgar våra vyer.

Jag måste säga att visst stämmer det i teorin. Men i praktiken har Internet flera gånger visat att "världen är bra liten" ändå. Här är några exempel;

Förra veckan träffade jag en av grundarna till den största internetbaserade mötesplatsen för föräldrar (gissa vilken? :) och det visar sig att hennes son bor granne med min lillebror. Och om jag förstår turerna rätt är de dessutom med i samma nätverk för att få ihop triangelbyten av lägenheter.

Sen gick jag med i en mejlinglista. Efter ett par dagars mejlande stod det klart att jag och en av medlemmarna där delar ett förflutet. Världen är liten, även om vi bor i olika landsändar.

Jag jobbar som doula också, de flesta uppdragen sker via kontakter på internet. Min nästa "mamma" kommer från ett helt annat land och ville ha en doula som pratar engelska och har erfarenhet från BB Stockholm. Jag och min doulakompanjon var alltså som gjorda för detta uppdrag. Nu visar det sig att "mamman" är gift med en man som gick i min mans skola! Och deras bästa vänner i sin tur har barn som går på mina barns förskola...

Alla dessa saker har hänt den senaste månaden. Skulle jag berätta om alla andra gånger skulle denna text bli mycket lång. Så kom inte och säg att internet är stort och att man kan hitta nya bekantskaper. Internet är i praktiken en port för att hitta det lilla i det stora... (vilket kan vara stort i sig).

Inlagt 2004-10-14 08:09 | Läst 8161 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet här

Tilia (2004-10-14 14:58)
Jag bor ju utomlands, men när jag kommer till Stockholm träffar jag nästan alltid nån jag känner på gatan - nästan magiskt!
Barnsidan (2004-10-14 14:22)
vet du, när jag går på stan så ser jag aldrig kändisar och folk från förr. jag tror det beror på att jag inte tittar åt rätt håll, kanske samma för dig?
Tilia (2004-10-14 13:46)
Och jag som nästan är besviken över att jag aldrig snubblat över nån bekant! Fast det är klart - det finns ju folk man vill slippa träffa igen...Tänk om en person man tycker är jättesympatisk på nätet visar sig vara nån man har jättesvårt för IRL. Det vore en tankeställare!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook