Barnsidan - I år har jag sett två filmer
Meny

I år har jag sett två filmer

Jag tittar mycket på film, men det senaste året har det varit skralt. Och vad fort man tappar greppet om vad man vill se!

Två riktigt bra filmer har det dock blivit i år - "Män som hatar kvinnor" och "The reader". Att Stieg Larssons böcker skulle bli så bra på film hade jag aldrig kunnat tro. Jag väntade in i det längsta med att se filmerna, för jag trodde att de skulle förstöra läsupplevelsen. Men särskilt den första filmen "Män som hatar kvinnor" var riktigt bra. "Flickan som lekte med elden" var helt ok också, men jag gillar att det är flera parallella spår i den första boken och filmen.

Sen har jag också sett den fantastiska "The Reader" där Kate Winslet spelar huvudrollen tillsammans med David Kross och Ralph Fiennes. Inget lyckopiller direkt, men det är sällan man ser en film som lämnar så många tankar kvar i huvudet.

Kate Winslet fick en Oscar för rolltolkningen av Hanna Schmidt. Kate vann även motsvarande pris vid en europeisk filmgala där också Noomi Rapace var nominerad för rolltolkningen i "Män som hatar kvinnor". Så det verkar som jag med det lilla filmtittandet ändå lyckats pricka in de två grymmaste filmkvinnorna i år!

Vilka två (el fler :) filmer är de bästa du har sett i år?

 

 

Inlagt 2009-12-14 10:32 | Läst 16601 ggr. | Permalink
Kategorier:
Filmer 


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiofem med siffror i fältet härVi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook