Barnsidan - Helt hopplöst dåligt minne
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Helt hopplöst dåligt minne

Nog för att jag ammar, men mitt minne är verkligen kasst. Eller egentligen är det kanske inte kasst, bara fullt eller överbelastat?

Jag har lärt mig att minnet är (minst) två delar - långtidsminnet och arbetsminnet. Jag tror att det kan vara så att mina båda minnen stör varandra på något sätt. Arbetsminnet är ofta helt fullt med icakortspin:en, ta med femkrona till kundvagnen, larmkoden, ställa in p-skivan, hålla koll på var det finns toa/skötbord etc etc. Gah, och så har jag förlagt nycklarna - igen!

I de lägena kan mitt långtidsminne inte lagra nånting viktigt - istället för att lägga viktiga, praktiska saker på minnet kommer jag hem med minnen om vad tanten före mig hade för jacka, nån cheesy reklamslogan eller vad nån sa på radion.

Jag skulle behöva ha en lista med mig för att skriva ner saker jag kommer på. För jag vet att jag kommer på en massa BRA och VIKTIGA saker hela tiden. Min lista över bra och viktiga saker skulle bli lång. Och mycket användbar. Men jag glömmer ju jämt den där listan eftersom jag kommer ihåg allt annat.

Men nu har jag kommit på ett sätt - mobilkameran! Den är ju helt värdelös i övrigt (t.ex för att ta bra bilder) så nu använder jag den istället för den där långa listan.

Kolla här vad bra saker jag "listat":
Böcker att skriva ner på önskelistan


Tider bowlingen är öppen


Vi behöver en skylt på brevlådanDet enda förargliga är att jag så ofta glömmer mobilen!

Inlagt 2007-11-27 23:40 | Läst 5936 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tolv med siffror i fältet här

Åsa Norlander (2007-11-28 16:55)
Ja, du är rolig du!! Jättebra tips, tack!
Tyvärr kan jag inte trösta dig med att när du slutar amma så blir det bättre, jag slutade ju amma för ett år sedan och minnat läcker fortfarande som ett såll!