Barnsidan - Håll koll på dina barn med GPS
Meny

Håll koll på dina barn med GPS

Förra veckan skickade jag mina tre barn (4, 9 och 11år) själva på bussen hemifrån och in till stan där jag mötte upp dem. Allt skedde under ledning av storasyster som är van SL-resenär. Jag vet att hon hittar, vet vilken buss man tar osv. Även om jag var helt lugn med att hon skulle fixa det galant så är det nu för tiden med mobiltelefonens hjälp så enkelt att försäkra sig om att allt går enligt plan.

Förutom att vi hördes av vid några överenskomna platser kunde jag även följa dem via en positioneringstjänst som finns i barnens telefon.

Man kan ju tycka att det här är ganska integritetskränkande, jag skulle känna mig övervakad om jag visste att t.ex min man följde mina minsta steg via den här tjänsten. Så länge barnen är så här små så tycker jag ändå att skyddsbehovet är starkare än behovet av integritet. Vad tycker du? När går gränsen för när man inte ska övervaka sina barns äventyr ute i världen?

På Debatt (svt.se) har Rädda Barnens skrivit klokt om detta. "Ny spårningstjänst kan leda till förtryck inom familjen"

 

 

Inlagt 2011-12-04 21:41 | Läst 19599 ggr. | Permalink
Kategorier:
Skola & Skolbarn Tonår 


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioåtta med siffror i fältet härVi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook