Barnsidan - Finns det verkligen nåt att klaga på?
Meny

Finns det verkligen nåt att klaga på?

Jag har hört om folk som suttit med skrikiga och otåliga barn som efter
flera timmar fått höra att nu tog visst vårt vaccin slut. Jag har hört
att i Finland så måste vissa vaccinationsställen ha beskydd av polis för att folk inte ska tränga sig och börja bråka. Och folk tycker det är fördjävligt att de måste gå från jobbet för att vaccinera sig. "Kunde de inte ha kvällsmottagning?"

För 4 veckor sen åkte jag till vårdcentralen på lunchen för jag hade läst att vecka 45 skulle de börja vaccinera allmänheten. Tog nummerlapp och 6 minuter senare var jag vaccinerad. Jag har förstått nu att jag hade tur, detta var innan det var helt klart att allmänheten skulle få vänta ytterligare veckor för att barn och riskgrupper skulle få sitt vaccin först. Jag känner mig som en skurk, för att jag trängde mig före. Men det gjorde jag ju inte. De hade kunnat stoppa mig, men istället stack de allt och alla som var där då.

Förra veckan fick mina skolbarn vaccin i skolan. Vi fick hemskickat ett schema med vilka klasser som skulle gå i vilken ordning och att de yngre barnen fick komma på dropintid tillsammans med förälder. Jag fick gå tidigare från jobbet och så tog det 30 minuter att vänta och sen ta sprutan. Ingen panik och inget kaos. Allt var förberett.

Idag var det dags för 2åringen att få sprutan. Här var det mycket folk och många barn, men så otroligt bra organiserat! Till att börja med var det väldigt tydligt att BARA barn som är inskrivna på BVC kunde få sprutan där.

Sen fick man en nummerlapp och vänta ute i korridoren. Sen tog de in 10 åt gången som fick komma in i väntrummet där man fyllde i hälsodeklarationen, sen tog de 3 och 3 som fick gå och förbereda barnen, ta fram legitimation etc. 1 timme och 20 minuter tog det, inte en sur min.

Jag är så glad att vi bor i Sverige där vi alla får vaccin och vi får det gratis. Visst är det kanske bökigt och krångligt, men när alla gör sitt bästa och inte håller på och konstrar så funkar det ju smidigt.

Inlagt 2009-11-24 11:47 | Läst 15573 ggr. | Permalink
Kategorier:
Kropp & Hälsa 


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet här

sofie andersson (2009-11-25 09:32)
Här har det inte heller varit några problem. Jag kom in direkt och fick min. Min älsta dotter fick sin i skolan och det tog 2 minuter. Däremot var det lte mer väntetid när riskgrupperna 30 år och uppåt fick sin spruta. Dels för att det finns fler som ligger i riskgruppen i de åldrarna.
Min minsta dotter fick sin spruta på bvc nu i veckan och det tog inte heller någon längre tid. Men det kan säkert va olika på andra ställen. Jag bor ju i ett mindre samhälle.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook