Barnsidan - Det tar sig!
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Det tar sig!

Forstätter alliansen att plocka poäng på poäng på Sahlin och sossarna kanske de bärgar hem valsegern nästa år. Jag har alltid varit övertygad om att blått är mitt parti, men sist sved det jäkligt att rösta på ett parti som stödde vårdnadsbidrag och försämrade föräldraförsäkringen!

Men jag gjorde det ändå.

Nu verkar jämställdhetens vindar ha blåst lite även på de borgerliga. Maud och Sabuni gjorde ett utspel om kvinnor i börsstyrelserna och sen ska det tydligen bli varannan damerna s också. 

 

Inlagt 2009-03-06 22:04 | Läst 10808 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioett med siffror i fältet här

Mia Althoff (2009-03-09 21:33)
Inga av de sakerna når föräldrarna.
Och det ÄR ju inte betyg, det är skriftliga omdömen.
Mia Althoff (2009-03-08 22:19)
Det är ju lika "fint" att man alltid ska behöva höra snack om elit hit och dit när det handlar om krav på kunskapskontroll, skriftliga omdömen eller klassrum utan stök.
Är det så himla svart och vitt? Då är det ju ingen idé att diskutera tycker jag.
Alla lärare jag pratat med välkomnar att det ska skrivas skriftliga omdömen och att det blir fler nationella prov. Ingen pratar om några "galenskaper" utan välkomnar att någon faktiskt vågar öppna ögonen och GÖRA nåt.
Hur kan det vara fel att få reda på hur ens barn ligger till? Det blir väldigt brutalt en dag när grundskolan är slut - om inte annat.
Arbetslagsledaren hos oss tycker att det är bra att lärarna tvingas göra omdömen av varje elevs kunskapsnivå kontinuerligt - det blir så mycket lättare att få till en ändring när felet inte fått skena iväg för länge.

Att skolan skär ner på folk är inte ett regeringsbeslut.
Mia Althoff (2009-03-07 21:04)
Jag gillar deras övriga politik. Har alltid gjort. Jag tycker det går mycket bättre för Sverige med Alliansen än med sossarna, inkl skolan. Sossarna har kört den svenska skolan i botten. Jag är glad att det händer nåt och man vågar ställa krav på elever och föräldrar. Det är ett bra sätt att hushålla med resurserna som är knappa.

Nej,jämställdhet är inte allt, men eftersom jag tycker det är ett viktigt område så tog det verkligen emot att rösta på ett parti som skulle verka för att sänka taket i föräldraförsäkringen och införa kvinnofällan vårdnadsbidrag.