Barnsidan - Bästa julstämningen har man ju nu
Meny

Bästa julstämningen har man ju nu

Julen måste ju vara den mest upphaussade högtiden av alla. Det spenderas så mycket pengar, energi och tankar på en eller möjligtvis ett par dagar, och oftast slutar det i nån slags antiklimax. Efter snart 35 år på jorden kan jag redan nu ana vilket årets antiklimax kommer bli. Men det här ska inte handla om det - utan att passa på att njuta nu innan det riktigt hettar till och så snart är överblåst. Adventstiden är ju den riktiga höjdpunkten!

I lördags klockan ett stod fyra förväntansfulla sjuåriga tjejer och plingade på. Innanför dörren hoppade en annan sjuåring av iver och lycka. I en veckas tid har vi planerat och köpt in saker inför årets bak och pysseleftermiddag.

Efter handtvätt (det är ju samtidigt magsjuketider) sattes förkläden på och vi började kavla och stansa ut pepparkakor. Vissa centimetertjocka, andra provsmakade i kanten och andra helt helt perfekta. Plåt efter plåt åkte in i ugnen och snart luktade det jul i hela huset. När kakorna svalnat något var det dags för dekoration! Fantasin visste inga gränser och snart var all glasyr, alla silverkulor och alla smarties slut. Jag fick ta fram strössel för att få de sista konstverken klara.

Sen var det dags för julkorten som blev en klister- och glitterkrevad av sällan skådat slag. De mormorar, farfarar, mostrar och kusiner som får dessa fantastirika och kärleksglittrande kort borde vara mycket lyckliga.

De tre timmarna tog snabbt slut och det kändes väl lite tomt efteråt. Men det finns spår kvar! Trots att jag dammsugit golv och skakat kläder flera gånger ligger det fortfarande kvar glitter lite här och där. Glitter som påminner om hur mysigt det är umgås och tillsammans att se fram emot att det snart är jul.

 

Inlagt 2007-12-10 11:50 | Läst 7062 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotvå med siffror i fältet här

A O (2007-12-12 19:13)
Jag har också bara skoj under julen - min storkille kommer hem och det är så underbart! Annars firar vi inte så hårt, umgås mest och äter bra men inte de mängder jag hör andra berätta om.

Julen är så skön för det är en ledighet som jag aldrig åker iväg under. Jag går bara omkring hemma och tar det lugnt.
hsirwall (2007-12-11 20:34)
Joo... det är ju sant, Mia. Många stressar sig sjuka i jul. Jag antar att jag är lyckligt lottad på det viset. Den enda dagen vi är uppbokade i jul är på julaftons eftermiddag/kväll då vi ska till mina föräldrar. Vi firar med mina föräldrar varannan jul och med Anders föräldrar/släkt varannan jul.

VI kanske åker hem till Anders föräldrar någon annan dag i jul, men i så fall sker det spontant , vi har inte lovat eller bestämt något utan sagt att vi återkommer. Och de köpte det.
Barnsidan (2007-12-11 13:27)
7åringar är mycket självgående, jag behövde inte styra dem så mycket alls! Och lilla bebisen är så lättskött och nöjd med allt (och sover väldigt mycket), så det var snarare en energikick än energislukare. ärligt alltså.

men om det där med antiklimax - jag tycker man hör från alla möjliga håll hur de har svårt att få ihop schemat, de stressar över svärmor, känner dåligt samvete för nåt annat. tidningarna är ju fulla med listor och guider för hur man ska klara av julen. sjukt!
hsirwall (2007-12-11 09:21)
Ååååhhh, vad underbart mysigt det låter! Att du orkar ställa till julpyssel för dotterns kompisar med en bebis i huset, jag blir imponerad!!

Det där med antiklimax känner jag nog däremot inte igen, jag tycker julen brukar vara supermysig....


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook