Barnsidan - I´m back...
Meny

Livet enligt Lotta

Här ligger Lotta Lagerberg Thunes krönikor. (arkiv)

I´m back...

 

Hej! Hoppas ni haft en urskön sommar...

Jag tänker inte skriva något om bilturer, Astrid Lindgrens värld, regn eller solsken, släktbesök eller Legoland.

Jag dyker på ett ämne direkt...rakt på... nu kör vi...

Stackars alla frisörer som får bära hundhuvud! Alla dessa förnekelser.Varifrån kommer dem?Ingen har någonsin läst en endaste SE och Hör tidning i hela sitt liv. Inte jag heller. Okulturellt, falskt skvaller, äckligt att gotta sig i…Vem läser sådant? Obildade människor kanske läser det, men absolut inte jag. Aldrig att jag köper de där tidningarna. Aldrig i helvete… Konstigt nog trycks det upp i typ 15 000 exemplar och ligger söndertrasade hos varenda damfrisör. Söndertuggade trasiga skvallertidningar där nyfikna fingrar famlat sig igenom och smaskigt lite euforiskt bläddrat sig förbi Tarras-Wahlberg och hela kungafamiljen. Hans goda vänner Noppe, Snoppe, Aje och baje eller vad de heter. Det vet inte jag. Jag har aldrig vidrört de där tidningar. Jag är liksom alla andra politisk korrekt. Kungens vänner har unga flickvänner och själva bär de rödrutiga golfbyxor. Tror jag. Hm, kanske att jag har bläddrat i något uppmärksammat reportage. Kanske det om Britney Spears. Minns inte så noga. Eller var det ett åt det mer ekivoka hållet.Märkligt nog har folk stenkoll på Carolas senaste skandal och jagar henne med blåslampa. Men hur kommer det sig när ingen har läst ett endaste magasin?Nähä då… sådant är till för blåsta obildade människor sådana som bara läser chic-lit och kioskromaner inget för oss andra djupa Kafka anhängare. Det skall vara tungt vemodigt ångest, ångest är min arvedel För ja visst gör det ont när knoppar brister varför skulle annars våren tveka. Ivana Trump vet ingen vem hon är Inte heller vem Runars senaste kap är. Men det så klart det låg några heta skvaller nyheter senast jag var hos tandläkaren, läkaren eller var det hos frissan.  Hon har alla de där tidningar och jag fattar inte att folk kan läsa sådant skräpOm jag läste några rader var det endast för tidsfördriv. Alla dessa förnekelser… livrädda att hamna i Linda Rosing epitet eller vaddå?

Marcus Birro vill ha körkort för hans författarskap. För hjälp man vill inte bli ihopsatt med Rosing eller Graaf eller…

Läckberg får inte skriva deckare i fred utan att bli kallad Nicke Lilltroll. För visst gör det ont när andra lyckas och tjänar 6 miljoner om året. Varför skulle annars Jan Guillou tillsammans med gubbväldet tveka? Ifrågasätta och reta gallfeber på alla dessa begåvade tjejer som sprider sig som prästkragar på sommaräng.

Blondinbella och Ebba von Sydow retar upp en del. Bloggat sönder professionen för alla journalister.

Ett yrke som degraderats av att ALLA  numera kan lyckas göra texter som läses av miljoner?

Och Ebba måste man bara kalla barbie i varenda litet artikelhörn. Alternativ överklassbrutta född med silversked i mun, för liksom hennes yttre stör lika många som hennes bakgrund. Överklass så det skriker om det. Något för arga vänster feminister att spotta åt…

 Men ingen läser de där skallvertidningarn lika lite som folk tittat på Andra Avenyn eller åker till Ullared.Den svenska avundsjuka är utbredd och fräter som syra  I alla tider har folk varit avundsjuka gottat sig i andras liv, olyckor och tragedier… Prinsessagor som går i spill. Kändisar som ligger på tio i topp för att sedan ramla rakt ner i ett hål. Björn Borgs alla damer. Jannike Björling som hoppsan blev en tjock 40-årig mamma. Stackars den gamla baddräktsmodellen Varför inte erkänna att din läsning hos frisören är självvald för du gillar att bläddra i de där tidningarna. Hur svårt är det annars att plocka med sig en pocketbok i väskan.i så fall?  Jag bara undrar Varför inte erkänna att vi människor är hårlösa apor. Beklämmande med fel och brister och vi behöver inte ”fackas” in för att vi njuter av Sex and the City filmen eller läser en SMASKIG artikel om Björn Borg.

Man kan göra djupdykningar i kulturella, litterära och smakfull poesi det till trots!

För allt är möjligt och man behöver inte skämmas!

Släpp jantelagen. Släpp hämningarna. Ge dig hän våga läsa allt. Bara du läser för det ger så mycket eftertryck och tankar och glädje…

Sluta ”facka” in dig själv eller andra.

Blondinbella och Ebba von Sydow skriver om mode och det gillar vi tjejer. PUNKT!

 

 

Inlagt 2008-08-10 15:48 | Läst 11987 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet här



Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook