Barnsidan - Kan någon logisk person förklara för mig varför ondskan uppenbarar sig för människor som redan har tillräckligt?
Meny

Livet enligt Lotta

Här ligger Lotta Lagerberg Thunes krönikor. (arkiv)

Kan någon logisk person förklara för mig varför ondskan uppenbarar sig för människor som redan har tillräckligt?

 

Kan någon logisk person förklara för mig varför ondskan uppenbarar sig för människor som redan har tillräckligt? För i lördags tror jag nog visst att till och med änglarna grät…

 

Min väninna som är en varm, generös och omtänksam person tog bilen i lördags till Mc Driven  för att handla Mc Donalds mat till alla, utan henne själv. Hon skulle tillsammans med sonen lämna en födelsegåva till en familj som nyligen fått en bebis och tänkte bjuda dem på hamburgare för att de skulle slippa ordna med fika och dopp.

Själv skulle hon inget ha. Hon går på diet. Kämpar varje dag. I kön hördes plötsligt ett irriterat tut-tut bakom hennes bil. Och ytterligare ett till och ett till för att bytas ut av en rivstart. Allt snart stod en högljudd Volvo V70 bredvid och tvärnitar. En man i femtioårsåldern rusar ut och skriker,

 ”Ge mig min cola, ge mig min coca-cola”

Han skriker högt och ljudligt femtioåringen iklädd Lyle and Scott tröja med rutor på.

I hans bil sitter en kvarlämnad förskrämd dotter.

 Han fräser,

”Jag ser på dig att du vill äta upp hela affären, men den här är till för folk som skall handla lite LAGOM!”

 Min väninna sänker ner huvudet. För hon är inte alldeles LAGOM, hon är större än de flesta och just i detta ögonblick är hon en utomjording. En sådan som inte borde få finnas. Åtminstone inte i den rabiata femtioåringens värld. Att han är elak och född utan nerver, utan känslor det förstår vi men när ondskan uppenbarar sig förstår jag inte varför just hon, min vän? Det onda försvinner inte för att han sätter sig i bilen och kör iväg. Han river och krafsar i ett öppet sår. Han kör inte iväg för han har bestämt sig för att kränka henne lite till. Han kliver ut igen och skriker så alla på området hör, ”Gå hem och titta dig i spegeln och se hur du ser ut! Börja träna med dig, så du orkar GÅ in i restaurangen nästa gång! För du orkar kanske inte gå in i restaurangen som du ser ut!” Gubben utan empati sätter sig i Volvo V70 aggressiv och hänsynslös. Ger dottern hennes coca-cola och med en rivstart åker han sin väg.

Undra vad han tänker, tänker jag.

I den andra bilen sitter en son och hans mamma som levt på soppor i en månad, mist sin svärmor och farmor som funderar över begravningen. Hon skall opereras om en vecka med operation som ger henne dödsångest. Hon skall strypa sin magsäck så hon får en LAGOM mättnadskänsla. En sådan där gastric by passe operation så hon handlar LAGOM PÅ Mc Donald´s nästa gång.

Varje dag kämpar hon med sin självbild.Varje dag vill hon också vara lagom. Äta en glass utan att bli uttittad, kränkt eller hånad.

 Hon som bara skulle handla lite hamburgare till en nyfödd mamma. En stor omtanke som inte hade något som helst att göra med hennes viktproblem.

I den andra bilen satt en förskrämd dotter med en rasande pappa.

 I den andra en son som frågar varför hennes mamma gråter fastän hon grät det tystaste tårarna man kan fälla så förstår han mycket väl. Hon orkar inte visa sin son att hon är kränkt, att det bränner och skaver inombords. Hon skyller på vinden som fattat tag och blåst fram det små tysta tårarna som ligger som små öar runt ansiktet.

.I den andra bilen sitter en man utan minsta respekt, utan minsta förståelse för andra människor. Hans dotter åker bil med Hin Håle han själv.

.Den enda man kan hoppas på är att dottern lär sig reflektera och inte agerar som svinet vid ratten till pappa bredvid.

 

Inlagt 2008-06-22 10:53 | Läst 10828 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofyra med siffror i fältet här

Barnsidan (2008-06-23 18:58)
usch vilken hemsk upplevelse!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook