Barnsidan - Piss på dig!
Meny

Livet enligt Lotta

Här ligger Lotta Lagerberg Thunes krönikor. (arkiv)

Piss på dig!

 

 ”Du kan väl också sjunga” svarade jag surt min man.”

Undra om vi kommer att fira mors dag i år. Maken är i England men i år kommer han hem på eftermiddagen i alla fall. Slet tag i ett vackert halsband på Sister´s in case till mig själv för jag vill VERKLIGEN FIRA DENNA DAG!

Varför har man sådana dagar? Det påfrestar faktiskt. Firar alla mors dag? Farsdag? Det blir så många dagar. Jag brukar retas för det ställer till det för dem par som lider av Alzheimers light. Jag vill vara en sådan där familj som firar allt FN-dagen, namnsdagar, förlovningsdagar, bröllopsdagar och allt som går att fira. Jag är en sådan där smygfirare tror jag. Som säger att det inte är så viktigt med sådana där dagar fast egentligen vill jag inget heller än att ha frukost på sängen i en sådan där mors- dag mugg och blommor och söta teckningar från barnen.

Jag minns den första farsdagen som jag förberett väl men råkade bli vrålförkyld.
Jag tappade dessutom rösten. Den var helt borta i tre dagar, så jag fick gästspela som Bonnie Tyler under hela Fars dag.

Jag ville göra den första Fars dagen minnesvärd och så där extra mysig. Det var ju den första Fars dagen för min man och morsdag blev ju inte så lyckad.

Morsdag firades med en lång skrikandes färd från Stockholm. Vi åkte på motorvägen från Stockholm med en lillvrålet i framsätet. Jag försökte med allt. Neurotiskt försökte jag pigga upp lillan med Electric banana band som vi köpt vid närmsta bensinmack.

Jag satt och sjöng maniskt ”Min Maja min Maja, min bitska lilla piraya”, men inget hjälpte. ”Banankontakt är din kontakt, banankontakt, banankontakt”
”Du kan väl också sjunga” sa jag surt till min man.
Tillslut grät både jag och lilltjejen.

Maken stannade vid en annan mack så jag kunde amma lillan och när han kom tillbaka hade han köpt min första morsdag present.

”Var så god på mors dag, älskling!” ,sa han med ett stort leende på läpparna och sträckte fram en cheeseburgare.

(”Tack så jävla mycket”), tänkte jag.


”Mm, så ”smarrigt” bästa presenten man kunde få, med läckande bröst och en påsmage”, sa jag sarkastiskt, och där satt jag i vår nya blanka combi bil smaskande på en hamburgare till Trazan Apansson. Jag fick inte alls medelsvenssonkomplex.

”Synd att överstiga elva kronors gränsen på Mors dag”, fnös jag.

Den 11 november på Fars dag ville jag maxa det hela. Jag hade minsann slagit på stort och köpt en bok, en hängmatta till landet och ett örngott där det stod ”världens bästa pappa.”

Jag ville verkligen att allt skulle bli så mysigt och var själv som ett barn på julafton. Kraxade omkring förkyld och motade den äkta maken från köket.

I köket planerades fin frukost och jag hade köpt makens favoritkaka, nämligen kladdkaka. På kakan satte jag fina små färgglada ljus, där det stod PUSS. Väldigt rart och jag visste innan att det skulle säkert uppskattas.

Lillans stol var framdukad och i köket doftade det av god kaffearom. Jag slet upp förpackningen med stor oförsiktighet, vilket resulterade att ett ljus gick sönder.

”Typiskt att bokstaven U skulle gå av”, tänkte jag men utan större reflektion satte jag i alla ljusen i kakan.

Så när den äkta maken kommer in genom dörren till den fina frukosten, som jag hans fru och äkta maka hade förberett trots feber och halsont säger den äkta maken,

Ӏlskling vad betyder PISS?

Så blev den första fars dagen i hans liv en glädje för oss alla och pissljusen fanns självklart med på frukostbordet. Så hur man än försöker så blir det ändå som det blir. Så ribban för mor och fars- dag- firande i vår familj ligger just nu pisslågt.

PISS PÅ ER ALLA MAMMOR DÄRUTE!

Psst! Hoppas på mer än en hamburgare till mors dag!

Inlagt 2008-05-26 10:40 | Läst 10762 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosex med siffror i fältet här



Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook