Barnsidan - Grönärtsoppa
Meny


Grönärtsoppa

Publicerad: 2004-05-29
3-4 portioner

1 påse frysta gröna ärter (ca 600 gram)
1 "kula" vitlök eller 2-3 klyftor
0,5-1 liter vatten.
2 teskedar smör, olivolja eller annat gott matfett
buljongtärning eller fond
lite redning

Häll ärterna i en gryta, häll på vatten så att det nästan täcker. Grovhacka vitlöken och lägg i den med. Ta också i buljongtärning/fond, jag brukar ta lite "Mörk ox" och lite "kyckling". Koka upp och låt koka 5-10 minuter tills ärtorna är väl genomkokta. Mixa väl i food processor, mixer eller med stavmixer. Ta i lite redning eller vetemjöl och matfettet och låt koka upp. Späd under tiden med mer vatten till önskad konsistens.

Det är väldigt gott med lite creme fraiche eller grädde i soppan, hoppa i så fall eventuellt över matfettet. För barn och andra ickebantare passar det väldigt bra med korvslantar eller knaperstekt bacon i soppan. Krutonger passar också fint.

Källa: Eget recept


Skrivet av: Anna Holmberger



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosex med siffror i fältet här



Ännu mer i 'Grönt (Vegetariskt/Vegan)'
» Kinesiska pickles
» Falafel a´la Lotta med morot
» Kikärtsgryta med curry
» Supergoda linssoppan
» Fläderrecept
» Fransk potatissallad
» Torsbysallad
» Specialplättar
» Morotssoppa
» Snabba tomatsoppan
» Grönärtsoppa
» Svampbiffar
» Basilikasås
» Pastasallad med fetaost
» Paprikasoppa
» Yoghurtpesto


Våra senaste boktips

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook