Barnsidan - Svampbiffar
Meny


Toppengoda biffar som går hem både hos vuxna och barn. Ett utmärkt exempel på att vegetarisk mat visst får att servera med "traditionella" tillbehör, eller för den delen på att den INTE behöver smaka som kött ;) (tänker då på vegetariska korvar med mera som smakar sämre varmkorv)
Nedtecknat av: Erika Åberg

Svampbiffar

200 g färsk svamp (t ex champinjoner och trattkantareller)
2 st medelstora, kokta potatisar
1/2 gul lök
2 msk ströbröd
1 ägg
salt, peppar
matfett till stekning
ev. sesamfrön

Fräs löken i matfett och mal, eller finhacka, svampen. Mosa eller pressa den kalla potatisen. ¨
Blanda den frästa löken med svampen och tillsätt ägg, ströbröd och potatis. Smaka av blandningen med salt och peppar.

Forma färsen till biffar eller "bullar" och vänd dem eventuellt i sesamfrön innan du steker dem.
 
Skicka som länk
Skriv ut
Kontakta oss

Inlagd:
2004-05-28
Uppdaterad:
2013-07-08
Publicerad:
2004-05-29

Receptet har visats (för medlemmar): 7270 gånger


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioett med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook