Pastagratäng med korv och spenat
Publicerad: 2004-05-24
Snabblagad gratäng.
Räcker till:
4 portioner
Tillagningstid:
25 minuter
Ingredienser:
2 pkt Pastagrädde
400 gr penne
400-500 gr falukorv (jag valde Scans magra lättkorv 15%)
100 gr färsk spenat
2 stjälkar selleri
grovmalen svartpeppar
2 dl riven ost
Tillagning:
Koka pastan och sätt ugnen på 200 grader. Strimla falukorven och skiva selleri.
När pastan är klar häll av vattnet och lägg i de andra ingredienserna förutom den rivna osten och svartpeppar. Blanda om och häll över i en smord ugnsform. Krydda med svartpeppar och lägg den rivna osten över. In i ugnen ca 15 minuter.
Serveringsförslag:
Servera med grönsallad eller som jag en bönsallad med basilikavinägrett (mixa ihop en matsked färsk basilika med 2 matskedar vinäger och tre matskedar olja, krydda med svartpeppar och iiintalinsk salladskrydda)..
Skrivet av: Béatrice Karjalainen
2-barns mamma, 73:a, datornörd.
Gillar att fota, pyssla med grafik samt gör pärlsmycken sen många år tillbaka.
Tycker det är kul att kika på andras fotografier och kommenterar när bilden tilltalar mig på något vis eller att jag känner att jag har något konstruktivt att säga. Sätter inte längre betyg på bilder då jag tycker det är svårt att poängvärdera bilder. Jag mottager glatt kommentarer på mina bilder, både ris och ros.
Gästboken här kikar jag i lite titt som tätt så lämna gärna en rad.
Provar ni något av recepten så lämna gärna en kommentar med förslag på förbättringar, förändringar eller helt enkelt vad ni tyckte om det.
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.