Köttfärslimpa
Publicerad: 2004-05-29
6 stora portioner
660 gram köttfärs 10% (det råkade vara så mycket i paketet)
6 msk ströbröd
2 dl lättmjölk
1 dl vatten
2 ägg
2 stora morötter
1 gul lök
kryddor
fond, tex mörk ox, vilt eller kyckling
Blanda ströbröd, mjölk och vatten i en bunke. Låt står en kvart eller så. Riv under tiden löken på grova sidan av rivjärnet (eller hacka den fint) och morötterna på den fina sidan. Blanda i äggen i smeten samt 1-2 teskedar salt, ordentligt med peppar och rikligt av önskad krydda, tex frysta örtkryddor provensal, tacokrydda eller persilja. Rör sedan i färs, lök och morötter, blanda till en jämn smet. Bred ut smeten i en form och sätt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Blanda ett par matskedar fond med ca 1 dl vatten och häll i formen efter ca 10 minuter.
Servera med tex potatis, broccoli och grönpepparsås. Smaksätt såsen med samma krydda (tex örtkrydda provensal) och häll gärna i lite av fonden från formen strax innan det är klart.
Källa: Eget recept
Skrivet av: Anna Holmberger
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.