Barnsidan - Köttfärslimpa
Meny

Vardag > Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Publicerad: 2004-05-29
6 stora portioner

660 gram köttfärs 10% (det råkade vara så mycket i paketet)
6 msk ströbröd
2 dl lättmjölk
1 dl vatten
2 ägg
2 stora morötter
1 gul lök
kryddor
fond, tex mörk ox, vilt eller kyckling

Blanda ströbröd, mjölk och vatten i en bunke. Låt står en kvart eller så. Riv under tiden löken på grova sidan av rivjärnet (eller hacka den fint) och morötterna på den fina sidan. Blanda i äggen i smeten samt 1-2 teskedar salt, ordentligt med peppar och rikligt av önskad krydda, tex frysta örtkryddor provensal, tacokrydda eller persilja. Rör sedan i färs, lök och morötter, blanda till en jämn smet. Bred ut smeten i en form och sätt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Blanda ett par matskedar fond med ca 1 dl vatten och häll i formen efter ca 10 minuter.

Servera med tex potatis, broccoli och grönpepparsås. Smaksätt såsen med samma krydda (tex örtkrydda provensal) och häll gärna i lite av fonden från formen strax innan det är klart.

Källa: Eget recept


Skrivet av: Anna Holmberger



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotvå med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook