Stroganoffgryta
Publicerad: 2004-05-28
Stroganoffgryta på rådjurskött. Min favorit
Stroganoffgryta
500 g benfritt rådjurskött
2 st gula lökar
3 msk smör
½ tsk salt
2 krm peppar
3 krossade enbär
3 msk tomatpuré
1 tsk fransk ljus senap
1½ dl vatten
2 dl créme fraiche
finhackad persilja
Gör så här:
1. Skär köttet i strimlor ca 1 cm tjocka eller i små bitar
2. Skala och hacka löken
3. Bryn köttet i smör i en gryta
Minska värmen och låt löken bryna med
4. Blanda i salt,kryddor,tomatpuré och senap
5. Tillsätt vatten och créme fraiche.Rör om
6. Sjud grytan på svag värme tills köttet är mört
7. Smaka av med salt och peppar.
Strö över hackad persilja
8. Servera med kokt ris och ärtor
Skrivet av: Nena
Mamma till två töser på snart 10 och 13 år.
Bor i Skåne tillsammans med man,barn ,hundar och ett marsvin.
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.