Stark mangokycklinggryta
Publicerad: 2004-05-24
Mangopuré ger grytan en härlig rundhet och chilin ett sting.
Räcker till:
4 portioner
Tillagningstid:
<30 minuter
Ingredienser:
2 kycklingar eller kycklingfilé (1 per person)
2 röda pepparfrukter
2 burkar mango från barnmatshyllan,
2 gula lökar
2 kycklingbuljongtärningar
2 matskedar kinesisk soya
smör
salt
peppar
vatten
lite tjock mjölk, grädde eller créme fraiche (jag använde matlagningsgrädde med mumsigt resultat)
Tillagning:
Bryn kycklingdelar i stekpanna, flytta över till gryta, blanda i pepparfrukt i småbitar och soya, koka i 15 minuter med två deciliter vatten och buljongtärningarna. Tillsätt mango, lök och mjölkprodukt och låt koka ytterligare 5 minuter.
Serveringsförslag:
Servera med ris och en sallad.
Kommentar:
Jag brukar tillaga en variant utan chili i till mina barn om de skall vara med och äta. Man kan med fördel pytta i lite av varje i grytan, jag har haft i syltlök, morot, selleri, purjo.
Skrivet av: Béatrice Karjalainen
2-barns mamma, 73:a, datornörd.
Gillar att fota, pyssla med grafik samt gör pärlsmycken sen många år tillbaka.
Tycker det är kul att kika på andras fotografier och kommenterar när bilden tilltalar mig på något vis eller att jag känner att jag har något konstruktivt att säga. Sätter inte längre betyg på bilder då jag tycker det är svårt att poängvärdera bilder. Jag mottager glatt kommentarer på mina bilder, både ris och ros.
Gästboken här kikar jag i lite titt som tätt så lämna gärna en rad.
Provar ni något av recepten så lämna gärna en kommentar med förslag på förbättringar, förändringar eller helt enkelt vad ni tyckte om det.
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.