Räcker till:
4 portioner
Tillagningstid:
35 minuter
Ingredienser:
Kycklingen:
12 kycklingben (eller en bröstfilé per person)
2 msk olja
1 msk soja
1 msk ketchup
½ tsk salt
1 krm peppar
Potatisen:
750 g färskpotatis
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 dl crème fraiche
½ tsk salt
½ knippa persilja
Tillagning:
Lägg kycklingbenen på ett ugnssäkert fat. Blanda olja, soja, ketchup, salt och peppar. Pensla benen med blandningen. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min. Kontrollera vid benet att kycklingen är genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt curryn och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt. Låt potatisen rinna av och vänd ner i pannan. Hacka persiljan och strö över potatisen.
Servera kycklingbenen med potatisen och en blandad sallad.