Räcker till:
4 portioner (2 vuxna och 2 småbarn)
Tillagningstid:
<30 minuter
Ingredienser:
400g köttfärs
1 gul lök finhackad
2 tsk. italiensk salladskrydda (eller örtsalt)
1 krm. svartpeppar
1½ msk. potatismjöl
½-1 dl mjölk
1 msk. smör eller margarin
2½ dl. Mellangrädde (eller magrare om du vill)
1 msk. soja
½ buljongtärning (gärna italienska örter)
1-2 tomater
Tillagning:
Blanda färsen med lök, hälften av salladskryddan, peppar, potatismjöl och mjölk. Bryn matfettet i en stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan. Lyft försiktigt och se om den fått fin färg (tar ca 4-5 min). Häll i grädden och sojan i pannan, smula i buljongen. Skiva tomat och lägg över biffen. Häll på resten av salladskryddan. På med ett lock (har du inget lock ta en tallrik, folie eller något liknande) och låt puttra i ca 10-15 minuter.
Servera med kokt potatis eller potatismos.
Kommentar:
Jag brukar använda min gjutjärnspanna som är ganska liten i diameter och har höga kanter så slipper biffen bli så himla platt.