Räcker till:
3-4 portioner
Tillagningstid:
>20 minuter
Ingredienser:
1 kycklingfilé per person eller 2-3 kycklinglårsfiléer
1 burk creme bonjour fraiche tomat & medelhavsörter
1/2 påse wookgrönsaker (eller 2-3 skivade morötter)
salt
peppar
ev. basilika
olja eller smör
Pasta (brukar ta gnocci)
Tillagning:
Skär kycklingen i strimlor och bryn den i panna med lite olja eller smör. Häll på grönsakerna och stek tills de är klara. Då är även kycklingen klar. Häll på creme fraichen och smaka av med salt och peppar. Låt det puttra några minuter. Koka pasta till och servera.
Serveringsförslag:
Jag brukar ställa fram basilika på bordet (oftast köper jag fryst basilika men även färsk eller torkad går bra) så får var och en ta så mycket han/hon vill ha.
Kommentar:
Det här äter mina barn tills det står kyckling och pasta ur öronen på dem. Flera barnfamiljer har gladeligen tagit receptet till sig.