Räcker till:
4 portioner (2 vuxna och 2 småbarn)
Tillagningstid:
20 minuter
Ingredienser:
2 kycklingfiléer
2 pkt bacon
3 stavar selleri
1/2 - 1 röd paprika
1 gul lök
2 dl Herrljunga äppelcider (ugefär, jag tog så det täckte det i pannan)
1 msk kinesisk soya
½ dl creme fraiche
italiensk salladskrydda (eller andra örtkryddor)
vitpeppar
salt
svartpeppar
Tillagning:
Tärna/strimla kycklingen och strimla baconet (jag brukar klippa det med saxen).
Finhacka lök, skiva sellerin och skär paprikan i ganska små bitar.
Stek baconet i en panna, lägg i löken och kycklingen och bryn den när baconet gett ifrån sig lite fett. Häll på cidern och soyan, lägg i paprika samt selleri och krydda. Klicka i creme fraichen på slutet. Koktid är ca 10 min.
Serveringsförslag:
Jag severade det med tagliatelle, det hade passande nog samma koktid som grytan.
Kommentar:
Jag rekommenderar dock att ta mer kyckling och mindre bacon. Det blev lite mycket bacon nu men jag tog som sagt vad jag hade hemma :-)