Barnsidan - Basilikakyckling med chilisås
Meny

Vardag > Basilikakyckling med chilisås

Basilikakyckling med chilisås

Publicerad: 2004-05-24
Låt kryddorna krypa under skinnet på kycklingen.

Räcker till:
4 portioner

Tillagningstid:
40 minuter

Ingredienser:
1 pkt kycklingslårsfile
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
1 dl chilisås
1 dl marinerade vitlöksklyftor
1 -1 1/2 brk creme fraiche
1 paket frusen grön sparris
1 knippe broccoli
smör
salt (gärna herbamare örtsalt)
vitpeppar
ris


Jag använde frusen persilja och basilika.

Tillagning:
Blanda lite salt med hackad basilika (jag tog fram kryddburken med torkad basilika istället)
Lägg kryddblandningen under skinnet på lårbensfiléerna tillsammans med en vitlöksklyfta och eventuellt lite smör (jag använde flytande milda och sprutade in en liten klick).

Lägg filérna i ungsfast form och in i ugnen 225 grader i 25 minuter. Under tiden kokar du ris, sparris och broccoli och förbereder såsen.

Såsen, häll creme fraichen i en kastrull, hacka vitlöksklyftorna (jag delade dem i 4 bitar) och lägg i tillsammans med persilja, basilika och chilisås. Smaka av med lite salt och peppar. Låt koka upp.

Servera kyklingen med ris, sås och grönsakerna.

Kommentar:
Om man vill kan man göra som jag gjorde, jag lät kycklingen svalna lite så den gick att hantera med händerna och delade den i småbitar och lade i såsen så det blev mer som en gryta.


Skrivet av: Béatrice Karjalainen
2-barns mamma, 73:a, datornörd. Gillar att fota, pyssla med grafik samt gör pärlsmycken sen många år tillbaka. Tycker det är kul att kika på andras fotografier och kommenterar när bilden tilltalar mig på något vis eller att jag känner att jag har något konstruktivt att säga. Sätter inte längre betyg på bilder då jag tycker det är svårt att poängvärdera bilder. Jag mottager glatt kommentarer på mina bilder, både ris och ros. Gästboken här kikar jag i lite titt som tätt så lämna gärna en rad. Provar ni något av recepten så lämna gärna en kommentar med förslag på förbättringar, förändringar eller helt enkelt vad ni tyckte om det.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugo med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook