Räcker till:
4 portioner
Tillagningstid:
40 minuter
Ingredienser:
1 pkt kycklingslårsfile
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
1 dl chilisås
1 dl marinerade vitlöksklyftor
1 -1 1/2 brk creme fraiche
1 paket frusen grön sparris
1 knippe broccoli
smör
salt (gärna herbamare örtsalt)
vitpeppar
ris
Jag använde frusen persilja och basilika.
Tillagning:
Blanda lite salt med hackad basilika (jag tog fram kryddburken med torkad basilika istället)
Lägg kryddblandningen under skinnet på lårbensfiléerna tillsammans med en vitlöksklyfta och eventuellt lite smör (jag använde flytande milda och sprutade in en liten klick).
Lägg filérna i ungsfast form och in i ugnen 225 grader i 25 minuter. Under tiden kokar du ris, sparris och broccoli och förbereder såsen.
Såsen, häll creme fraichen i en kastrull, hacka vitlöksklyftorna (jag delade dem i 4 bitar) och lägg i tillsammans med persilja, basilika och chilisås. Smaka av med lite salt och peppar. Låt koka upp.
Servera kyklingen med ris, sås och grönsakerna.
Kommentar:
Om man vill kan man göra som jag gjorde, jag lät kycklingen svalna lite så den gick att hantera med händerna och delade den i småbitar och lade i såsen så det blev mer som en gryta.