Barnsidan - Aftonbladets örtkyckling
Meny

Vardag > Aftonbladets örtkyckling

Aftonbladets örtkyckling

Publicerad: 2004-05-24
Detta är ett recept ur Aftonbladets smalmatsedlar som de hade för några år sedan.

Räcker till:
4 portioner

Tillagningstid:
90 minuter

Ingredienser:
1 kyckling eller höna ca 1,1 kg
1 lök i stora bitar
1 morot i stora bitar
3 grovhackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
salt
peppar
oregano
timjan

Tillagning:
Lägg den urtagna kycklingen i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Häll av vattnet, skölj kycklingen och häll på nytt vatten. Lägg i grönsakerna och kryddorna. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme i ca 1 timme.

Serveringsförslag:
Jag brukar servera med ris eller kokt potatis och göra en sås på lite av buljongen som blir i grytan. I med ½ tärning hönsbuljong och lite mjöl samt mjölk som får koka ihop smakas av med vitpeppar.

Kommentar:
I originalreceptet skall man servera 1/4dels kyckling med 150 gram potatis (kokad i klyftor) och ett fräs på champinjoner, purjolök och vitlök.


Skrivet av: Béatrice Karjalainen
2-barns mamma, 73:a, datornörd. Gillar att fota, pyssla med grafik samt gör pärlsmycken sen många år tillbaka. Tycker det är kul att kika på andras fotografier och kommenterar när bilden tilltalar mig på något vis eller att jag känner att jag har något konstruktivt att säga. Sätter inte längre betyg på bilder då jag tycker det är svårt att poängvärdera bilder. Jag mottager glatt kommentarer på mina bilder, både ris och ros. Gästboken här kikar jag i lite titt som tätt så lämna gärna en rad. Provar ni något av recepten så lämna gärna en kommentar med förslag på förbättringar, förändringar eller helt enkelt vad ni tyckte om det.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtionio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook