Vaniljsås/vaniljkräm
Publicerad: 2004-05-29
1 st ägg
2,5-7,5 dl mjölk
1 msk-0,5 dl potatismjöl
socker eller sötningsmedel efter smak
vaniljsocker efter smak
Blanda ägget, mjölken och potatismjölet.
Mängden mjölk styrs av hur många som ska äta och hur stora portioner man beräknar. Som tillbehör till en kaka räcker den större mängden till ca 8 personer.
Mängden potatismjöl styrs av både mjölkmängd och önskad konsistens, se anvisningar på paketet. Koka upp under omrörning.
Tag av plattan när det tjocknar och vispa i socker/sötningsmedel och vaniljsocker efter smak.
Servera till bär, bärkräm eller för sig själv. Kan även smaksättas med tex kakao
Skrivet av: Anna Holmberger
Lämna gärna en kommentar!
Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.